Republica Moldova. Igor Dodon anunță dizolvarea parlamentului

Președintele Republicii Moldova, Igor Dodon, va începe procedura de dizolvare a parlamentului.

Author: I.C. joi 09 iulie 2020 , 09:34

DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

„Urmăresc cu atenție, interes și îngrijorare ceea ce se întâmplă în organul legislativ al statului. Astăzi, în Parlament, se va face o nouă încercare pentru realizarea procedurilor necesare ca banii acordați de stat să ajungă la medici, la pensionari, agricultori și alte categorii de cetățeni.

Aceasta este a 4-a încercare pe care o face Guvernul, dar, după cum bine cunoașteți, opoziția parlamentară o blochează.

O parte din acești bani deja ar fi putut ajunge la oameni, dacă partidele oligarhice, sprijinite benevol sau inconștient de Maia Sandu și Năstase, nu s-ar fi opus. Argumentele pe care le folosesc aceste partide pentru a bloca banii oamenilor nu au nicio legătură cu realitatea – este doar o încercare a opoziției de a paraliza Parlamentul cu ajutorul deputaților cumpărați.

Este clar- avem în Parlament o Alianță a Haosului, care dorește un singur lucru, oamenii să trăiască cât mai rău în țară. Asta le convine lui Șor si Plahotniuc, care în zadar cred că prin acest blocaj pot șantaja Președintele țării și Primul Ministru, pentru a-și rezolva diferite probleme penale. Totul e în zadar, pentru că noi cu criminalii nu negociem nimic nici acum, nici mai târziu, indiferent câți deputați o să mai cumpere și câte mesaje de amenințări au să mai transmită”, a transmis Dodon, într-o declarație de presă.

Citeste si: Deputat ALDE, declarații surprinzătoare despre virus: „Nu are o capacitate atât de puternică de răspândire”

Citeste si: Gabriela Firea îl acuză pe Nelu Tătaru de diletantism și rea-credință

Igor Dodon acuză că deputații blochează procesul legislativ din Republica Moldova pentru că nu participă la ședințe.

El i-a mai acuzat pe Maia Sandu și Andrei Năstase că fac jocurile oligarhului fugar Vlad Plahotniuc.

„Această situație de blocaj îi convine și Maiei Sandu, care se conduce de un singur lucru: cu cât poporul suferă mai mult cu atât șansele ei electorale cresc. Se înșeală amarnic și sunt sigur că poporul o să-i răspundă foarte dur, atunci când va veni la cetățeni să ceară voturi, va trebui să explice mai întâi cum e să fii complice cu hoții miliardului și cum e să blochezi proiectele sociale, alături de oligarhi. Blocajul acesta îi convine și lui Năstase, care după atâtea bătălii electorale pierdute se visează măcar pentru câteva zile în funcția de prim ministru”, a mai transmis Dodon.


Abonează-te pe

Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si