Deputat ALDE, declarații surprinzătoare despre virus: „Nu are o capacitate atât de puternică de răspândire”

Purtătorul de cuvânt al ALDE, deputatul Varujan Vosganian crede că virusul este „mai vlăguit” și nu are capacitate de transmitere, iar asimtomaticii nu pot transmite boala.

I.C., joi 09 iulie 2020 , 09:09

DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

Miercuri seară, deputatul Varujan Vosganian a făcut declarații surprinzătoare, susținând că „este disproporționată descrierea virusului”.

„În primul rând, cred că ar trebui, totuși, epidemiologii să ne explice ce se întâmplă. E simplu să dai vina pe populație. Dar eu nu cred că românii se comportă cu totul altfel decât se comportă italienii, francezii, spaniolii, mai ales că în țările alea au fost și mișcări de protest. Nu cred că plajele românești arată altfel decât plajele din Grecia, unde avem sub 30 de cazuri pe zi și un singur deces în ultima săptămână. Mie mi se pare că e o soluție confortabilă să dai vina pe români. Eu cred că românii au fost destul de disciplinați în starea de urgență și-n starea de alertă.

Citeste si: Noul coronavirus, un adevărat tsunami. Numărul infectărilor pe glob a trecut de 12 milioane

Adică în România n-au fost proteste publice, n-au fost îndemnuri la rezistență civică și nu știu să existe vreun parlamentar care să îndemne la încălcarea legii. Cred că focarele din spitale și din căminele de bătrâni nu au fost corect stăpânite și poate că ăsta este unul din argumente. Dincolo de asta, trebuie să vedem cum evoluează. Nu știu, eu îmi păstrez speranța că au fost ultimele zvâcniri ale ghiaurului, cum se spunea în filmul Mihai Viteazu”, a declarat deputatul ALDE, la Digi24.

vosganian.jpg

El a mai spus că virusul e mai vlăguit.

„În plus, unii au sentimentul, privind în jur și nevăzând efectele virusului și aerul care are zimți, că totul e o fantasmagorie la televizor. Nu este. Sunt cazuri reale, sunt oameni care suferă din asta, dar, după opinia mea, este disproporționată descrierea virusului. Virusul, după opinia mea, nu are o capacitate atât de puternică de răspândire, ca dovadă că cea mai mare parte a celor infectați sunt asimptomatici.

Citeste si: Dramatic. Țara care sapă 1,5 milioane de morminte pentru infectații cu coronavirus

Observați că la 555 de cazuri, avem aproape același număr la ATI, a crescut numai cu șase persoane, deci e limpede că virusul e mai vlăguit, dincolo de faptul că cei testați sunt mai mulți și apar mai multe teste pozitive”, a afirmat purtătorul de cuvânt al ALDE.

Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si