Reputatul medic Radu Țincu ne avertizează: "Efectele nu vor fi vizibile imediat"

După recordul de îmbolnăviri cu covid-19, medicul Radu Țincu a afirmat că numărul cazurilor a explodat din cauza măsurilor de relaxare.

Catalina Popa, joi 17 septembrie 2020 , 15:43

DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

In articol:

”5-6% dintre cei infectați cu COVID-19 vor dezvolta forme severe care necesită măsuri de terapie intensivă. Chiar dacă exista speranța că acea cifră record este doar un accident și nu se va repeta, vedem că astăzi din păcate situația confirmă o creștere a numărului de cazuri cu aproximativ 30%. Este o creștere substanțială. Sigur, încă nu pune în dificultate sistemul de sănătate, însă dacă vom menține ritmul acesta, vom ajunge să suprasolicităm secțiile ATI. Efectele nu vor fi vizibile imediat. Pacienții diagnosticați ieri și azi nu vor intra la ATI mâine, va exista o perioadă de întârziere a manifestărilor, undeva 7-10 zile. Atunci vom vedea care va fi impactul.

Citeste si: 70 de tineri și-au pierdut viața în România din cauza unui selfie

Măsurile de relaxare duc la creșterea numărului de infectări pentru că vorbim de un virus care se transmite în comunitate. Pe de altă parte, dacă nu vom respecta aceste măsuri sanitare, riscul va crește. Da, este foarte probabil să asistăm în continuare la o creștere a numărului de cazuri mai ales cu deschiderea anului școlar. Chiar dacă cei mici nu fac forme severe ale bolii, ei participă activ la transmiterea virusului în comunitatea sau familia lor.", a declarat Radu Țincu în direct la RealitateaPlus.

Aproape 1700 de noi cazuri în 24 de ore

Alte 1.679 de noi cazuri de infectare cu noul coronavirus au fost raportate în ultimele 24 de ore în România, bilanțul COVID-19 ajungând la 108.690, potrivit datelor publicate joi de Grupul de Comunicare Strategică.

Numărul deceselor înregistrate în ultima zi este de 27, mai mic decât în zilele trecute. În unitățile sanitare de profil, numărul total de persoane internate cu COVID-19 este de 6.960. Dintre acestea, 460 sunt internate la ATI

Citeste si: Câți ani durează șocul produs de pandemia COVID-19. Previziunea sumbră a reputatei Carmen Reinhart, economist-șef la Banca Mondială

Potrivit GCS, 24.025 de teste au fost efectuate în ultimele 24 de ore, 15.292 în baza definiției de caz și a protocolului medical și 8.733 la cerere. De asemenea, de la ultima informare făcută de GCS, au fost raportate și rezultatele a 100 teste prelucrate anterior ultimelor 24 de ore și transmise până la data de 17 septembrie.

Citeste si: VIDEO - Vatman din Bucureşti, împuşcat de un şofer supărat

Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si