62 de şcoli din România, închise din cauza COVID-19

62 de şcoli s-au închis în România, în doar trei zile de la începerea noului an şcolar. Anunţul a fost făcut de Ministerul Edicaţiei

Andreea Stoica, joi 17 septembrie 2020 , 15:43

Scoli inchise in Romania
Scoli inchise in Romania
DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

In articol:

Ministerul Educaţiei a anunţat că, astăzi, 17 septembrie 2020, 300 de unităţi de învăţământ desfăşoară cursuri conform scenariului al treilea (S3), online, de acasă, 4.375 - în scenariul 2 (S2) (mixt) şi în 12.981 de unităţi va fi participare la ore zilnică - scenariul 1 (S1).

Înainte de începerea anului şcolar, Ministerul anunţa că 238 de unități de învățământ în Scenariul 3 (S3). De asemenea, 12.610 de unități de învățământ erau în Scenariul 1 (S1), iar 4.892 de unități de învățământ se aflau în Scenariul 2 (S2).

Şcoli Aşadar, în ultimele trei zile, 62 de şcoli s-au închis în România, acestea trecând în Scenariul 3.

Anunţul făcut de Ministerul Educaţiei

"Astăzi, 17 septembrie, în conformitate cu datele transmise de inspectoratele şcolare, se înregistrează următoarea situaţie: 12.981 de unităţi de învăţământ în scenariul 1 (S1) - participarea zilnică (faţă în faţă) a tuturor preşcolarilor şi elevilor în unităţile de învăţământ, cu respectarea şi aplicarea tuturor normelor de protecţie sanitară; 4.375 de unităţi de învăţământ în scenariul 2 (S2). Acesta presupune participarea zilnică (faţă în faţă) a tuturor preşcolarilor şi elevilor din învăţământul primar, a elevilor din clasele a VIII-a şi a XII-a, cu respectarea şi aplicarea tuturor normelor de protecţie, respectiv revenirea parţială (prin rotaţie de una-două săptămâni) a elevilor din celelalte clase de gimnaziu şi liceu, cu respectarea şi aplicarea tuturor normelor de protecţie. 300 de unităţi de învăţământ în scenariul 3 (S3) - participarea tuturor preşcolarilor şi elevilor la activităţi/lecţii online", a explicat Ministerul Educaţiei.

Scoli inchise in Romania
Scoli inchise in Romania

Citeste si: De ce a explodat astăzi numărul cazurilor de COVID-19? Explicaţia dată de un medic de renume

Analiza situaţiei epidemiologice

Consiliile de administraţie ale şcolilor adoptă propunerile de scenarii şi, implicit, schimbarea acestora, în funcţie de analiza situaţiei epidemiologice efectuate de către direcţiile de sănătate publică şi Institutul Naţional de Sănătate Publică, de infrastructura şi de resursele existente în fiecare unitate de învăţământ.

Citeste si: Franţa închide 81 de şcoli din cauza COVID-19. Anunţul făcut de ministrul Educaţiei

Ministerul reaminteşte că, potrivit ordinului comun al ministrului Educaţiei şi Cercetării şi al ministrului Sănătăţii nr. 5.487/1494/01.09.2020, criteriul epidemiologic în baza căruia unităţile/instituţiile de învăţământ stabilesc unul dintre cele trei scenarii de funcţionare este rata incidenţei cumulate, respectiv: numărul total de cazuri noi din ultimele 14 zile raportat la 1.000 de locuitori.

Citeste si: Elevi puși să scrie în genunchi din cauza lipsei băncilor individuale. În ce țară se întâmplă grozăvia!

Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si