Dezastru într-un restaurant din Costinești. Inspectorii ANPC l-au închis temporar

Un restaurant de la malul mării a fost închis de către inspectorii ANPC.

(Sursa foto: ANPC)

Un restaurant din Costineşti a fost închis temporar de ANPC pentru mai multe nereguli. Au fost găsite produse alimentare expirate, mizerie, produse congelate care nu aveau elemente din care să rezultate provenienţa şi data expirării.

Un restaurant din Costinești a fost închis temporar de comisarii Autorităţii Naţionale pentru Protecţia Consumatorilor (ANPC)  pentru mai multe nereguli, iar echipele de control au găsit, printre altele, produse alimentare expirate, mizerie, peşte şi fructe de mare congelate care nu aveau elemente din care să rezulte provenienţa, data producției şi cea a expirării.

Citește și: VIDEO- Întârzierea scăderii prețurilor alimentelor de bază: Riscul unei penurii la raft și îngrijorările fermierilor

ANPC a anunţat miercuri, că a făcut un control la restaurantul Pofta Pescarului din Costineşti.

Citește și: Condiții mizere într-un spital din Vâlcea: copiii internați dorm pe saltele cu gândaci

Comisarii Autorităţii Naţionale pentru Protecţia Consumatorilor au găsit mai multe probleme. Astfel, în zona barului este utilizat un recipient pentru depozitarea deșeurilor menajere fără capac de protecţie; un agregat frigorific avea acumulări masive de gheaţă şi impurităţi (neigienizat); un congelator în care se depozita îngheţată avea insecte moarte

la interior; în zona blocului alimentar au fost găsite agregate frigorifice cu chedere deteriorate şi neigienizate (prezentau acumulări de impurităţi, resturi alimentare şi mucegai).

Ce au transmis autoritățile

De asemenea, aragazul era neigienizat, cu acumulări de resturi alimentare arse, hotele erau neigienizate, cu acumulări masive de grăsime arsă, lichidul scurgându-se deasupra grill-ului.
Alte nereguli constatate de echipele de control au fost: utilizarea de vase pentru gătit şi ustensile cu grad avansat de uzură şi neigienizate; camerele de frig unde erau depozitate materii prime şi preparate alimentare finite: neigienizate, chedere rupte (cu acumulări de impurităţi),

pereţii cu vopseaua exfoliată, paviment neigienizat; lipsa graficului de monitorizare a temperaturii; recipiente de depozitare a deşeurilor menajere fără capace de protecţie.

Citește și: Noua ''delicatesă'' în China: O porţie de pietre prăjite

Totodată, ANPC a mai descoperit produse alimentare fără elemente de identificare din care să rezulte data limită de consum; produse alimentare aflate în afara datei limită de consum.


De asemenea, a fost găsit un container în care erau depozitate produse congelate (peşte, fructe de mare) fără a deţine elemente de identificare din care să rezulte provenienţa, denumirea produsului, data producţiei şi data limită de consum.

În urma acestor nereguli, restaurantul a fost amendat cu 20.000 de lei şi închis temporar până la remedierea deficienţelor. De asemenea, va fi făcută propunere de închidere a unităţii pentru o perioadă de cel mult şase luni.

Citește și: Coșmar la o cazare din Brașov! Doi adulți și 15 copii s-au ales cu toxiinfecție alimentară după ce au consumat mâncarea din unitate: „Li s-a făcut rău, au vomitat”


Editor web

„Sunt aici ca să-ți transmit informația în timp real” - Relatează adevărul și duce mai departe tehnicile învățate în cadrul Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării, Universitatea din București. Cu trei ani de licență și doi ani de master, plus experiența acumulată în presă, se declară o adevărată jurnalistă.

„Asta mi-am dorit să fac dintotdeauna. Sunt o persoană cu bun simț, iubesc ceea ce fac, iubesc oamenii, animalele, natura și lucrurile frumoase. Ca un jurnalist adevărat, citesc și sunt preocupat de dezvoltarea personală. Sunt aici pentru mine, pentru tine, pentru voi, pentru a face ca lucrurile să funcționeze cum trebuie în țara noastră"

Georgiana Balaban ocupă funcția de traffic manager.

Îți Recomandăm Și...
Parteneri