Autorităţile sanitare ruse au îndemnat marţi persoanele care se vaccinează împotriva COVID-19 să se abţină de la consumul de alcool 56 de zile. ''Două săptămâni înainte de imunizare (prima doză de vaccin- n.red.) trebuie categoric să nu se consume (alcool). Formarea imunităţii înseamnă 21 de zile între cele două injecţii şi alte 21 de zile după'', aşadar în total 56 de zile, a declarat Anna Popova, responsabila sanitară rusă, la un post de radio, potrivit Agerpres.

Citeste si: Medicii au transmis care este efectul secundar cumplit cauzat de CORONAVIRUS

Oficialul rus a subliniat că cei care se vaccinează trebuie să aibă mare grijă de organismul lor în acest interval de timp dacă doresc să-şi întărească sistemul imunitar în faţa coronavirusului.

Citeste si: Ghid complet valori glicemie. Valorile normale ale glicemiei- catena.ro

Citeste si: Monica Gabor, prima reacție după ce a văzut imaginile cu Irina din România! Unde a dus-o Irinel Columbeanu pe fiica lor înainte să se întoarcă în America și ce a avut de zis fosta soție?- wowbiz.ro

'' Dacă dorim să avem sănătate şi autoapărare (imunitară), atunci trebuie să lăsăm organismul să o formeze. Pentru aceasta, nici înainte, nici după, nici în timpul vaccinării nu trebuie să se consume alcool. Pur şi simplu deloc şi în niciun caz'', a explicat responsabila sanitară rusă despre consumul de votcă şi alte băuturi alcoolice.

Citeste si: Klaus Iohannis, ședință de urgență la Cotroceni. Decizii de ultima oră (VIDEO)

Vaccinul anti-coronavirus, restricții pentru imunizare

În cazul unor efecte adverse generate de abstinenţa forţată la alcool, ea le-a recomandat celor care suferă vreun ''disconfort'' din acest motiv să apeleze la medic. Vicepremierul rus Tatiana Golikova le-a cerut săptămâna trecută celor care doresc să se vaccineze cu vaccinul rusesc Sputnik-V să nu consume alcool timp de 42 de zile, recomandare extinsă acum de Anna Popova la 56 de zile.

Potrivit presei ruse, pe reţelele de socializare mulţi cetăţeni ruşi au reacţionat negativ faţă de acest îndemn la abstinenţă la alcool, mai ales că se apropie sărbătorile de iarnă.

icepremierul rus Tatiana Golikova le-a cerut săptămâna trecută celor care doresc să se vaccineze cu vaccinul rusesc Sputnik-V să nu consume alcool timp de 42 de zile

Responsabila sanitară rusă a mai spus marţi că Rusia este pregătită pentru vaccinarea masivă gratuită şi voluntară ordonată de preşedintele Vladimir Putin, într-o ţară ce a înregistrat până în prezent 44.159 de decese în rândul celor peste 2,5 de milioane de persoane testate pozitiv la COVID-19.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si