Un număr de 70 de centre de vaccinare au fost deschise în capitala rusă, destinate prima dată lucrătorilor sociali, personalului medical şi cadrelor didactice. 

"Cetăţenii din principalele grupe de risc care din cauza activităţilor profesionale intră în contact cu multe persoane se pot vaccina", au indicat autorităţile. 

Rusia a fost una dintre primele ţări care a anunţat dezvoltarea unui vaccin- numit Sputnik V după satelitul sovietic- în august, înainte chiar de începerea testelor clinice la scară largă. 

              

Vaccinul este în prezent în a treia fază şi ultima de teste clinice pe 40.000 de voluntari                

Creatorii săi au anunţat luna trecută o rată de eficienţă de 95%, potrivit rezultatelor provizorii. Conform acestora, vaccinul va fi mai ieftin şi mai uşor de depozitat şi de transportat decât altele. 

Citeste si: Încă un cadru medical din Galaţi a murit de COVID-19

Vaccinul, administrat în două doze la interval de 21 de zile, este un "vector viral", folosind două adenovirusuri umane. 

Citeste si: Greutate si inaltime copii in functie de varsta- catena.ro

Citeste si: „Am împins-o în râpă ca să mă salvez” Atitudinea șocantă a tânărului cu care Diana Maria era în pădure în ziua în care a fost sfâșiată de urs. Declarațiile lui au scandalizat pe toată lumea- wowbiz.ro

Va fi gratuit pentru cetăţenii ruşi şi administrat pe bază de voluntariat.                

Sâmbătă, autorităţile sanitare au indicat că în prima fază a vaccinării la Moscova, vaccinul nu va fi administrat lucrătorilor cu vârste de peste 60 de ani, persoanelor care au boli cronice, femeilor însărcinate sau care alăptează. 

Ei nu au indicat când va fi accesibil tratamentul pentru publicul larg. 

Citeste si: Carantină prelungită în Berceni și Clinceni. Care este rata de infectare în cele două localități

Vineri, primarul Moscovei Serghei Sobianin a anunţat că 5.000 de persoane s-au înscris în cinci ore după ce a debutat înscrierea online.    

Sâmbătă, Rusia a înregistrat 28.782 de noi infectări în 24 de ore, un nou record zilnic, totalul fiind de 2.431.731 de cazuri de la debutul pandemiei, situând ţara pe locul patru la nivel mondial în privinţa numărului de cazuri. 

În ciuda creşterii numărului de cazuri, un lockdown naţional este exclus pentru moment pentru a evita colapsul economic. 

Citeste si: România a emis o nouă alertă de măşti neconforme vândute pe piață


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si