Ţara care impune noi restricţii: Limită de 1 km pentru deplasările în jurul locuinţei

Noi măsuri de restricţie în Israel. Decizia a fost luată joi după ce premierul Benjamin Netanyahu a transmis un avertisment dur.

Andreea Stoica, joi 24 septembrie 2020 , 10:05

Benjamin Netanyahu
Benjamin Netanyahu
DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

In articol:

Israelul a decis noi măsuri de restricţie după ce premierul Benjamin Netanyahu a avertizat că o creştere a numărului de infectări cu coronavirus împinge ţara 'pe marginea prăpastiei.

Pe data de 18 septembrie, Israelul a reintrat în carantină, a doua de la începutul epidemiei. În ultima săptămână numărul cazurilor zilnice a ajuns la aproape 7.000, în contextul în care ţara are o populaţie de 9 milioane de locuitori, punând la grea încercare resursele unor spitale.

"Am luat decizia de a trage frâna de mână', a spus ministrul adjunct al sănătăţii, Yoav Kisch, la Radio Israel, fără a da detalii precise despre noile restricţii.

Măsurile impus vor intra în vigoare de vineri

Măsurile impus vor intra în vigoare de vineri, după aprobarea lor în parlament. Acestea vor permite ca activitatea să continue în şi mai puţine sectoare, considerate 'esenţiale', precum finanţe, energie, sănătate, tehnologie, agricultură, procesare şi vânzare de alimente.

Limita de 1 km pentru deplasările în jurul locuinţei - cu excepţia celor la lucru sau pentru cumpărături esenţiale - se va aplica şi pentru participarea la proteste de stradă.

Teste coronavirus
Teste coronavirus

Citeste si: Israelul, din nou în carantină începând de vineri după-amiază

Cel mai probabil, această măsură va descuraja demonstraţiile din jurul reşedinţei de la Ierusalim a lui Netanyahu, unde protestatari, mulţi dintre ei veniţi din afara oraşului, îi cer demisia în urma acuzaţiilor de corupţie, pentru care premierul este judecat într-un proces care se va relua în ianuarie.

Benjamin Netanyahu respinge acuzaţiile, la fel cum le neagă şi pe cele ale protestatarilor care susţin că restricţiile au ca scop principal suprimarea demonstraţiilor împotriva sa.

'În ultimele două zile, am auzit de la experţi că, dacă nu vom lua măsuri imediate şi dificile, vom ajunge pe marginea prăpastiei', a afirmat Netanyahu în şedinţa de guvern, care a durat opt ore.

Citeste si: Încă o țară reintroduce, treptat, măsuri restrictive

Şcolile vor rămâne închise

Şcolile vor rămâne închise. Însă, Guvernul a decis să nu închidă sinagogile în ziua sărbătorii de Yom Kippur, săptămâna viitoare, însă numărul credincioşilor care vor avea acces va limitat.

Israelul a raportat aproximativ 200.000 de cazuri de infectare cu coronavirus şi 1.316 de decese, de la începutul pandemiei.

Citeste si: Coronavirusul este capabil să invadeze creierul, potrivit unui studiu

Actualul val al doilea de COVID-19 a urmat după relaxarea carantinei impuse în martie.

Sursa: agerpres.ro

 

 

 


Distribuie acest articol pe Facebook si poti castiga un telefon de ultima generatie!
Abonează-te pe

Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si