Restricții la Cluj-Napoca și în alte șase comune. Restricțiile vor intra în vigoare de vineri

Noile restricții impuse la Cluj-Napoca vor permite accesul la competiţii sportive, restaurante, cinematografe, săli de fitness, doar pentru persoanele vaccinate, testate sau trecute prin boală

Author: Diana Bostan joi 23 septembrie 2021 , 17:29

Restricții Cluj-Napoca

Cluj-Napoca

[Sursa foto: PixaBay]
DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

In articol:

De vineri, în municipiul Cluj-Napoca şi în şase comune unde rata de infectare cu COVID-19 a depăşit 3 cazuri la o mie de locuitori, vor fi impuse o serie de restricții.

Accesul la competiţiile sportive, în restaurante, cinematografe, săli de fitness va fi permis doar pentru persoanele vaccinate, testate sau trecute prin boală.

Hotărârea a fost luată de Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă (CJSU) Cluj  

Restricțiile v or fi valabile pentru municipiul Cluj-Napoca şi în comunele Aiton, Bobâlna, Căianu, Floreşti, Iara şi Jucu, judeţul Cluj.  

Măsurile se vor aplica, de vineri, pentru 14 zile, în municipiul Cluj-Napoca (3,73‰), comuna Aiton (3.91 ‰), comuna Bobâlna (3,65‰), comuna Căianu (4.21‰), comuna Floreşti (3.80 ‰), comuna Iara (3,99‰) şi comuna Jucu (4,02 ‰).

Barurile, cluburile şi discotecile pot funcţiona fără a depăşi 30% din capacitatea maximă a spaţiului în intervalul orar 05:00-02:00 doar pentru persoanele vaccinate.

Sălile de sport şi de fitness pot funcţiona fără a depăşi 50% din capacitatea maximă a spaţiului, la fel şi sălile de jocuri de noroc, piscinele interioare. Pentru acces, persoanele au nevoie de certificatul verde, potrivit news.ro.

Citeste si: Cifre îngrijorătoare în plin val patru de coronavirus. Tot mai multe decese în rândul nevaccinaților

 Competiţiile sportive se pot desfăşura cu participarea spectatorilor până la 30% din capacitatea maximă 

Pe lângă capacitatea de 30%, în cazul competițiilor sportive, va trebui să se respecte și distanța de minimum 1 metru între persoane. Cinematografele şi instituţiile de spectacole pot funcţiona cu public până la 50% din capacitatea maximă a spaţiului şi cu purtarea măştii de protecţie.

Spectacolele şi festivalurile în aer liber sunt permise cu participarea a cel mult 1.000 de spectatori şi cu purtarea măştii de protecţie, conform news.ro.

Petrecerile private pot fi organizate cu maximum 200 de persoane în interior şi cu asigurarea unei suprafeţe de minimum 2 mp pentru fiecare persoană. 

Participarea la aceste activități se va face doar pe baza certificatului de vaccinare, un test PCR negativ  sau dacă persoana respectivă a trecut prin boală.

Citeste si: Ce efect are vaccinul anti-COVID asupra femeilor însărcinate


Abonează-te pe


Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si