În Londra au fost identificate peste 1000 de cazuri d infectare cu o nouă tulpină de covid-19

Ministrul Sănătăţii, Matt Hancock, a declarat că au fost indentificate peste 1.000 de cazuri de infectare cu noua tulpină, majoritatea în sud-estul Angliei

Chiar dacă nimic nu sugerează în prezent că noua tulpină ar provoca o formă mai gravă de boală, sau că aceasta nu ar răspunde la vaccin, Hancock a spus că aceasta ar putea contribui la un nivel mai ridicat al infecţiilor.

”În ultima săptămână am asistat la o creştere puternică, exponenţială a virusului în Londra, Kent, părţi din Essex şi Hertfordshire”, a declarat ancock în camera Comunelor.

”Nu ştim în ce măsură această creştere are legătură cu noua variantă, dar, indiferent de cauză, trebui să luăm măsuri rapide şi hotărâte”, a precizat acesta, anunţând că întreaga capitală şi unele vecinătăţi vor intra în ”alertă ridicată”.

Citeste si: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii- catena.ro

Citeste si: Patrick, atac dur la adresa lui Giuly: "Aruncă bomba și după fuge, normal că iau foc". Robert nu a mai suportat și a intervenit- wowbiz.ro

La începutul acestei luni, guvernul a implementat în Anglia un sistem de restricţii pe trei nivele, pentru a încerca să ţină sub control un al doilea val al epidemiei, după carantina naţională din ultima lună.

Peste 40% dintre cetăţeni au fost plasaţi în cea mai mare categorie de risc. Cu toate acestea, Londra, care este motorul economiei britanice, se află în prezent doar la un nivelul mediu al restricţiilor.

Citeste si: Statele Unite au raportat 16.113.148 de cazuri de coronavirus de la începutul pandemiei

Măsurile mai stricte din capitală, de nivel 3, vor intra în vigoare miercuri, de la ora 00:01 GMT

Directorul medical al Angliei, Chris Whitty, a declarat că depistarea noii tulpini a coronavirusului nu este motivul deciziei de a plasa Londra în categoria a treia a restricţiilor- motivul fiind creşterea bruscă a infecţiilor.

Whitty a spus că nu există dovezi că rezultatul clinic ar fi diferit pentru noua variantă.

Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS) a confirmat că Marea Britanie a raportat noua tulpină, dar a adăugat că mutaţiile nu sunt neobişnuite, o opinie reiterată şi de alţi câţiva experţi.

Citeste si: Turcia va impune lockdown total timp de cinci zile, începând din 31 decembrie


Abonează-te pe


Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si