Reţeta 100% românească de zacuscă pentru iarnă

Reţeta 100% românească de zacuscă pentru iarnă. V-am pregătit o rețetă tradițională românească de zacuscă, foarte gustoasă și aromată. Iată cum se prepară zacusca de vinete ca la bunica!

Reţeta 100% românească de zacuscă pentru iarnă. Zacusca este una dintre cele mai căutate bunătăți ale românilor, un fel de mâncare care se poate găti pentru iarnă sub formă de conservă. Zacusca se servește întinsă pe pâine sub forma de gustare, aperitiv, dar și ca garnitură!

Vezi cum se prepară o zacuscă delicioasă, după rețeta tradițională românească a bunicii! 

Reţeta 100% românească de zacuscă pentru iarnă 

Ingredinte

  •  12 vinete de marime medie
  •  6 ardei grasi
  •  20 gogosari
  •  1 kg ceapa
  •  300 ml ulei
  •  bulion, dupa gust
  •  sare
  • piper

Mod de preparare

Mai întâi, se coc vinetele, ardeii grași si gogoșarii, se scot în vase si se presară sare. Se acoperă si se lasă așa până ce se coc toate. Mai apoi, se curată de pieliţe, se scot filamentele albe și seminţele și se toacă la cuţit.

După care, ceapa se toacă și se pune la călit în ulei. Se lasă să se înmoaie puţin, se adaugă legumele coapte, bulionul, sare si piper.

Citeste si: Reţetă dulceaţa de ardei iute: Este perfectă pentru friptură!

Citeste si: Reţetă murături asortate la borcan: O ideea specială pentru această toamnă

Pasul următor: legumele tocate se lasă la fiert aproximativ 40 de minute, amestecând mereu, sa scadă bine. Se pune zacuscă în borcane, se astupă cu capace și se fierb la bainmarie timp de 30 de minute.

La final se lasă sa se răcească în apa în care au fiert.

Trucurile bunicii pentru rețeta de zacuscă 100% românească  

Primul sfat este ca după ce toci ceapa, să o lași aproximativ 30 de minute să se scurgă într-o strecurătoare mare.

Condimentele se pun la final pentru ca aroma lor să se păstreze cât mai intensă.

Citeste si: Cum să prepari cel mai gustos bulion. Cantitățile exacte și rețeta pas cu pas

Legumele pe care le folosești pentru zacuscă trebuie să fie proaspete, ferme, fără lovituri. În ce privește vinetele, sunt de preferat cele tinere, cu puține semințe și un gust mai puțin iute.

 

 

 

 


Autor

A absolvit Facultatea de Jurnalism și Științele Comunicării, specializarea Comunicare și Relații Publice, în cadrul Universității din București.

Primii ei pași spre o carieră în jurnalism i-a făcut la postul de televiziune Kanal D, acolo unde a început mai întâi ca practicant în redacție, și ulterior a fost promovată pe o poziție de redactor de știri.

Alina are o experiență de aproape doi ani în domeniul presei și se declară pasionată de arta povestirii în scris. Printre pasiunile ei se numără și călătoriile, plimbările în natură care o inspiră de fiecare dată, lectura, dar și desenul și pictura.

Pasiunea pentru jurnalism a descoperit-o încă de pe băncile liceului, când se vedea deja în redacția unui post de televiziune cunoscut.

Acum, ca redactor de știri, poate spune că, pentru ea, scrisul înseamnă o comunicare fără blocaje, un instrument prin care poate transmite publicului multiple cunoștințe câștigate pe parcursul experienței acumulate. Uneori îi place să spună că scrisul poate însemna mult mai mult, și anume o evadare din cotidianul cenușiu, care o poate transpune într-un tărâm de poveste, plin de culoare și emoție. De asemenea, în redactarea articolelor pentru stirilekanald.ro îi place să relateze mereu adevărul și informațiile de actualitate.

Îți Recomandăm Și...
Parteneri