Iată una dintre cele mai ușoare și gustoase rețete de zacuscă pe care trebuie să o încerci!
Momentul oportun pentru a prepara zacusca de vinete pentru cămara de iarnă este toamna. Iată cea mai gustoasă rețetă pe care trebuie să o încercați!
Cum se face zacusca de vinete?
Ingrediente pentru zacuscă de vinete
25 gogoșari
25 ardei grași
1 kg ceapă
10 vinete mari
1 kg morcovi
2 kg roșii
1 litru ulei
3-4 foi dafin
1 linguriță piper boabe
2 boabe enibahar
sare
Mod de preparare zacuscă
Coace gogoșarii, ardeii și vinetele. Curăță legumele de coajă și lasă-le la scurs.
Citeste si: Cea mai bună zacuscă de vinete. Află-i secretul
Zacuscă. Între timp toacă ceapa mărunt și călește-o la foc mic, în ulei.
Între timp toacă mărunt gogoșarii, ardeii, roșiile și vinetele. Pune toate ingredientele în cratița emailată și lasă zacusca să fiarbă mocnit, amestecând din când în când. Adaugă sare după gust.
Citeste si: Sărmăluţe cu brânză. Secretul pe care nu îl știe nimeni pentru o mâncare absolut delicioasă!
Când a scăzut bine, zacusca fierbinte se toarnă în borcane și închide bine capacul. În locul capacului de borcanele se pot leaga cu celofan la gură. Pune apoi borcanele în cuptorul încins, fără foc, până a doua zi, scrie acasa.ro.
Cum se coc vinetele și ardeii sau gogoșarii?
Ca să fie mai gustoase, cu miros uşor de fum, le faceti pe tablă sau grătar – dar merg bine şi făcute în cuptor.
Cât ulei este necesar pentru zacuscă?
Pentru cantităţile prezentate mai sus, la zacuscă se foloseşte un litru de ule i.
Care este timpul de fierbere la zacuscă?
Zacusca se fierbe la foc mic. Lăsați vrea 2 – 3 ore la fiert, amestecând periodic. Aveți grijă să o acoperiți puțin, pentru că sare și puteți să va frigeti la mână, mai ales când amestecați.
Citeste si: Avertismentul medicilor: NU mai mâncaţi VINETE dacă suferiţi de aceste boli!
Cât fierbe, se schimbă textura, gustul, culoarea – este foarte important aici să aveți răbdare s-o fierbeți cât mai mult și mai bine.
Ce condimente poți adăuga în zacuscă?
Pentru un gust desăvârşit pentru zacuscă puteţi folosi următoarele condimente: 3-4 foi dafin, 1 linguriță piper boabe, 2 boabe enibahar şi sare.
Este studentă în anul 3 la Facultatea de Jurnalism și Științele Comunicării, Universitatea din București. ”Pasiunea pentru jurnalism o am încă de mică, atunci când scriam în jurnale gânduri, idei și dorințe pe care le aveam. Pasiunea s-a menținut și peste ani, realizând că acest domeniu înseamnă multă cunoaștere. Diversitatea pe care o oferă jurnalismul mă face să mă regăsesc total, drept urmare am aplicat și pentru un job în domeniu”.
Îi place să descopăr mereu locuri noi și să cunoască oameni. Natura reprezintă pentru Alexandra locul în care se deconectează de fiecare data.
Cărțile de dezvoltare personală și psihologie au devenit o pasiune pentru ea: ”Părerea mea este că ne ajută în sfera autocunoașterii, cât și în relaționarea cu ceilalți”.
”Pe viitor sper să lucrez tot în presă și să ajung un jurnalist de success”.