Reteta compot de struguri
Compotul ,în general, este cea mai bună metodă prin care te poți bucura de fructele pe care în mod normal nu le mai găsești în sezonul rece.

Reteta compot de struguri
In articol:
Orice fruct este bun pentru facut compot. Astăzi ți-am pregătiti o rețetă foarte simplă de compot de struguri.
Se folosesc struguri cu seminte cat mai putine (sunt si soiuri fara seminte) si ideal este sa fie cat mai parfumati strugurii. O alta recomandare: se pot amesteca mai multe tipuri de struguri, dau nu si culorile, se pun separat strugurii albi de cei roz sau negri, pentru ca altfel, toti vor avea aceeasi culoare, taninul iese-n sirop si coloreaza tot.
Citeste si: Horoscop octombrie 2021. O lună plină de provocări și mult romantism
Reteta compot de struguri. Ingrediente
- boabe de struguri....este de preferat sa se foloseasca struguri de aceiasi culoare,soiurile nu au importanta.
- zahar(1 lingura rasa la un borcan de 800 ml) se pune în funcție de cât de dulci sunt strugurii sau de cât de dulce vreți să fie compotul.
- zahar vanilat-1 plic la un borcan de 800 ml.
- apa
Reteta compot de struguri
Reteta compot de struguri. Mod de preparare
Citeste si: Mâncare de gutui cu pui: O reţetă delicioasă pentru toamnă
Desfacem boabele de struguri de pe ciorchine si le spalam.
Se aseaza boabele in borcan.(daca dorim sa avem mai mult compot punem boabe de struguri pana la jumatatea borcanului sau putem umple borcanul cu struguri in cazul in care dorim sa avem mai multe fructe).
Se adauga zaharul,zaharul vanilat si apoi apa(pana la gatul borcanului).
Capacim.
Asezam borcanele intr-un vas pe fundul caruia am pus cateva prosoape de bucatarie.
Se adauga apa in vas pana la gatul borcanelor si se da la fiert la foc mediu. Din momentul in care apa a inceput sa fiarba se lasa pe foc 20 de minute.
Tragem vasul de pe foc si lasam la racit in apa in care au fiert.

