Reteta compot de struguri

Compotul ,în general, este cea mai bună metodă prin care te poți bucura de fructele pe care în mod normal nu le mai găsești în sezonul rece.

Author: Catalina Popa joi 23 septembrie 2021 , 14:51

 Reteta compot de struguri

Reteta compot de struguri

DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

In articol:

Orice fruct este bun pentru facut compot. Astăzi ți-am pregătiti o rețetă foarte simplă de compot de struguri.

Iată de ce ai nevoie:

Se folosesc  struguri  cu seminte cat mai putine (sunt si soiuri fara seminte) si ideal este sa fie cat mai parfumati strugurii. O alta recomandare: se pot amesteca mai multe tipuri de struguri, dau nu si culorile, se pun separat strugurii albi de cei roz sau negri, pentru ca altfel, toti vor avea aceeasi culoare, taninul iese-n sirop si coloreaza tot.

Citeste si: Horoscop octombrie 2021. O lună plină de provocări și mult romantism

Reteta compot de struguri. Ingrediente

- boabe de struguri....este de preferat sa se foloseasca struguri de aceiasi culoare,soiurile nu au importanta.
- zahar(1 lingura rasa la un borcan de 800 ml) se pune în funcție de cât de dulci sunt strugurii sau de cât de dulce vreți să fie compotul.


- zahar vanilat-1 plic la un borcan de 800 ml.
- apa

Citeste si: Raed Arafat nu consideră că a greșit la Colectiv. Cum se apără secretarul de stat al MAI în fața acuzațiilor primite: „Dacă noi nu voiam să îi ducem, rămâneau acasă''- kanald.ro

Citeste si: Ce se întâmplă cu Theo Rose în ultimul trimestru?! Artista, în lacrimi: „Copilul meu nu știu ce are”- wowbiz.ro

 Reteta compot de struguri

Reteta compot de struguri

Reteta compot de struguri. Mod de preparare

Citeste si: Mâncare de gutui cu pui: O reţetă delicioasă pentru toamnă

Desfacem boabele de struguri de pe ciorchine si le spalam.
Se aseaza boabele in borcan.(daca dorim sa avem mai mult compot punem boabe de struguri pana la jumatatea borcanului sau putem umple borcanul cu struguri in cazul in care dorim sa avem mai multe fructe).
Se adauga zaharul,zaharul vanilat si apoi apa(pana la gatul borcanului).
Capacim.
Asezam borcanele intr-un vas pe fundul caruia am pus cateva prosoape de bucatarie.
Se adauga apa in vas pana la gatul borcanelor si se da la fiert la foc mediu. Din momentul in care apa a inceput sa fiarba se lasa pe foc 20 de minute.
Tragem vasul de pe foc si lasam la racit in apa in care au fiert.

 

 


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si