Mâncare de gutui cu pui: O reţetă delicioasă pentru toamnă

Mâncare de gutui cu pui. Vă prezentăm o rețetă simplă și delicioasă de mâncare de gutui cu pui!

Mâncare de gutui cu pui. Mâncarea de gutui cu carne de pui este o reţetă tradiţională la cuptor. Este o mâncare tradițional ardelenească, de toamnă, dulce-acrişoară şi foarte gustoasă.

Gutuile merg foarte bine cu cubuleţele fragede de carne de pui, viţel sau porc, mai ales când sunt caramelizate şi coapte.

Mâncare de gutui cu pui. Ingrediente:

  • 100 g de unt
  • 1 lingură de făină
  • 3 linguri de vin alb sec
  • 2 linguri de zahăr
  • sare, piper
  • 250 ml supă de carne
  • 25 ml rachiu de fructe
  • 4 kg de gutui
  • 1 kg de carne de pasăre (copane şi piept)

Citeste si: Cum se face dulceaţa de gutui? Cea mai simplă reţetă

Mâncare de gutui cu pui: O reţetă delicioasă pentru toamnă

Mâncare de gutui cu pui: O reţetă delicioasă pentru toamnă

Citeste si: Ciorbă de perişoare: Reţeta simplă şi delicioasă pentru orice sezon

Mâncare de gutui cu pui.  Mod de preparare:

Mai întâi, carnea se rumeneşte în puţin unt. Într-o cratiţă mai mare se încinge făina și se stinge cu zeamă de carne.

După care, se scoate carnea, se scurge de grăsime şi se pune la fiert în zeama de carne cinci-zece minute.

Se curăţă gutuile de cotoare şi sâmburi, se taie felii, se pun la prăjit în unt încins, să se rumenească – crustă, ca să nu se mai înmoaie decât în gura pofticioasă (se poate face, aidoma, din mere).

Mai apoi, se aşază şi gutuile crocante în cratiţă să dea cărnii gustul lor.

Citeste si: Reţetă tradiţională zacuscă de vinete: Cât timp trebuie fiartă pentru un gust perfect?

Se arde zahărul un pic, până se caramelizează, după se stinge cu vin, rachiu şi puţină zeamă de la mâncărică, se varsă peste carne.

La final, se pune sare si piper, apoi se pune cratiţa în cuptor, acoperită, la foc mic, iar zeamă, cate o cană jumătate si lasati să scadă.

Poftă bună!

Citeste si: Sfecla roșie murată: Beneficii si rețete ușor de preparat


Autor

A absolvit Facultatea de Jurnalism și Științele Comunicării, specializarea Comunicare și Relații Publice, în cadrul Universității din București.

Primii ei pași spre o carieră în jurnalism i-a făcut la postul de televiziune Kanal D, acolo unde a început mai întâi ca practicant în redacție, și ulterior a fost promovată pe o poziție de redactor de știri.

Alina are o experiență de aproape doi ani în domeniul presei și se declară pasionată de arta povestirii în scris. Printre pasiunile ei se numără și călătoriile, plimbările în natură care o inspiră de fiecare dată, lectura, dar și desenul și pictura.

Pasiunea pentru jurnalism a descoperit-o încă de pe băncile liceului, când se vedea deja în redacția unui post de televiziune cunoscut.

Acum, ca redactor de știri, poate spune că, pentru ea, scrisul înseamnă o comunicare fără blocaje, un instrument prin care poate transmite publicului multiple cunoștințe câștigate pe parcursul experienței acumulate. Uneori îi place să spună că scrisul poate însemna mult mai mult, și anume o evadare din cotidianul cenușiu, care o poate transpune într-un tărâm de poveste, plin de culoare și emoție. De asemenea, în redactarea articolelor pentru stirilekanald.ro îi place să relateze mereu adevărul și informațiile de actualitate.

Îți Recomandăm Și...