Paștele se apropie așa că gospodinele trebuie să se pregătească din timp cu rețete gustoase. Dacă însă nu aveți inspirație, noi venim în ajutorul vostru cu ce cea mai gustoasă rețetă de drob de pui!

Ingrediente pentru rețeta de drob de pui

Ingredientele de mai jos au fost calculate pentru o tavă medie de drob de pui. Pentru un gust desăvârșit, preparatul se consumă rece.

Cum se prepară drobul de pui

Rețeta de drob de pui cu ficăței, organe și ouă se prepară în mai multe etape de pregătire a ingredientelor și a amestecului lor.

Citeste si: Gingii inflamate la bebelusi: cauze si solutii privind tratamentul- catena.ro

Citeste si: Suspectul crimei din Brăila a mărturisit tot ce s-a întâmplat în cabinetul stomatologic! Ce confesiune i-a făcut Marina Gavril înainte să fie omorâtă: "Mi-a zis că..."- wowbiz.ro

Citeste si: Reţete de Paşte 2022: Mâncărurile tradiţionale româneşti

Atâta timp cât respecți ordinea de mai jos, mâncarea îți va recompensa papilele gustative.

1. Curăță ingredientele:

Organele de pui au nevoie să fie curățate înainte să le prepari.

Clătește 1 kg de pipote și inimi de pui LaProvincia bine, sub un jet de apă călduță, apoi lasă-le la scurs pentru câteva minute;

clătește 1 kg de ficat de pui LaProvincia sub un jet de apă călduță. Ai grijă să nu rupi bucățile de ficat. Lasă-le la scurs.

2. Pregătește accesoriile:

toacă 2 legături de ceapă verde și 2 cepe mari (sau 3 mici);

taie mărunt o legătură de pătrunjel proaspăt;

curăță și taie în rondele 2 căței de usturoi;

fierbe timp de circa 6 minute 5 ouă de găină cu sare și decojește-le.

3. Fierbe organele:

fierbe ficățeii de pui într-o cratiță medie, fără să le adaugi sare sau condimente. Alternativ, ficățeii se pot prăji la foc mic, timp de circa 10 minute, până când devin ușor rumeniți;

fierbe pipotele și inimile într-o altă cratiță în care poți adăuga sare, până când devin fragede;

îndepărtează spuma care se formează deasupra organelor în timpul fierberii;

lasă măruntaiele fierte la scurs pentru circa 10 minute;

mărunțește organele cu mașina de tocat sau un robot de bucătărie.

4. Pregătește preparatele de tavă

călește o jumătate din cantitatea de ceapă într-o tigaie cu 2 linguri de ulei, până când se înmoaie, fără să se rumenească;

în această etapă, opțional, poți adăuga ciuperci tăiate mărunt la călit împreună cu ceapa, după gust;

amestecă ficățeii, pipotele și inimile, usturoiul, ceapa călită și cea crudă, uleiul rămas în tigaia cepelor călite și legătura de pătrunjel, într/un bol mare;

adaugă sare, piper și ienibahar;

Citeste si: Culiță Sterp, amintiri traumatizante din copilărie: „Râdeau copiii de mine.”- kfetele.ro

Citeste si: Descoperirea macabră în Timiș. Un tânăr de 24 de ani, gasit mort pe un câmp. Ar fi fost împuşcat în gât- radioimpuls.ro

completează cu 3 ouă de găină crude, care vor lega drobul de pui și amestecă.

5. Prepară totul la cuptor

preîncălzește cuptorul la o treaptă medie, timp de câteva minute;

pregătește o tavă pentru chec de dimensiuni medii și tapeteaz-o cu hârtie de copt;

toarnă un strat din compoziție gros de un deget;

apasă compoziția cu lingura ca să elimini aerul;

pune ouăle fierte întregi de-a lungul compoziție și apasă puțin;

acoperă ouăle cu restul drobului de pui și nivelează;

pune drobul la cuptor și lasă-l pentru circa 45 de minute sau până când se rumenește;

scoate drobul din cuptor, lasă-l să se răcească complet în formă, apoi îl poți servi feliat sau păstra la frigider.

 

Citeste si: Alimentul-minune de pe masa de Paște. Îți curăță organismul de toxine!

 

 


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si