
1 din 5 | Rețetă de zacuscă țărănească cu 5 kilograme de vinete: Greșeala pe care trebuie să o eviți pentru a nu fermenta

2 din 5 | Cea mai bună zacuscă o poți face dacă respecți rețeta de mai jos.

3 din 5 | Iată greșeala pe care trebuie să o eviți pentru a nu fermenta!

4 din 5 | Iată rețeta pentru cea mai delicioasă zacuscă. Ce greșeală trebuie să eviți pentru a nu fermenta.

5 din 5 | Se închide ermetic capacul borcanelor și se lasă la răcit pentru 24 de ore.
Rețetă de zacuscă țărănească cu 5 kilograme de vinete. Iată rețeta pentru cea mai delicioasă zacuscă. Ce greșeală trebuie să eviți pentru a nu fermenta.
Rețetă de zacuscă țărănească cu 5 kilograme de vinete. Cea mai bună zacuscă o poți face dacă respecți rețeta de mai jos.
Iată greșeala pe care trebuie să o eviți pentru a nu fermenta!
Cea mai bună zacuscă o poți face dacă respecți rețeta de mai jos.
Rețetă de zacuscă țărănească cu 5 kilograme de vinete
Pentru a găti cea mai bună zacuscă trebuie să respecți lista de ingrediente și pașii următori:
Iată greșeala pe care trebuie să o eviți pentru a nu fermenta!
- 5 kilograme de vinete
- 3 kilograme de roșii
- 3 kilograme de ardei kapia
- 1 kilogram de ceapă
- 1 litru de ulei
- 1/2 căpățână de usturoi
- sare și piper după gust
- câteva foi de dafin
Primul pas este călirea cepei. Se pun roșiile curățate și se se fierbe până scade compoziția. Se adaugă ardeii tocați mărunt, după care se pun vinetele coapte și curățate de coajă.
Când sunt aproape gata se pune piperul și se adaugă foile de dafin. Usturoiul se pune când este fiartă definitiv compoziția.
Se dă aragazul/focul la o intensitate mai mică și se ține pe foc până scade de tot și se îngroașă.
Iată rețeta pentru cea mai delicioasă zacuscă. Ce greșeală trebuie să eviți pentru a nu fermenta.
Citește și: 3 rețete spectaculoase de gătit la ceaun: surprinde-ți familia cu mâncăruri savuroase
Greșeala care trebuie evitată
Pentru a evita fermentarea, se recomandă punerea în borcane în timp ce compoziția este fierbinte, de pe foc.
Se închide ermetic capacul borcanelor și se lasă la răcit pentru 24 de ore.
Se închide ermetic capacul borcanelor și se pun la fiert. Din momentul când începe să fiarbă apă, se lasă pe foc pentru 30 de minute. Apoi, se lasă la răcit pentru 24 de ore.
Spor la gătit și poftă bună!