Despre placintele padurenilor, rumenite bine si musai pe foc de lemne, se spune c-ar fi de pe vremea dacilor. Au branza din belsug, fara strop de arome de pe alte meleaguri, si sunt printre cele mai apreciate bucate gatite de padurence.

"La padureni se fac dintotdeauna placintele si am invatat de la mama si de la bunica. Practic singura m-am invatat, dar le-am vazut pe ele cum lucreaza si am furat", ne spune Rodica Dobra

Ingredientele sunt la indemana: un kilogram de faina, apa calduta, 25 gr drojdie, un kilogram de branza, 500 gr smantana grasa, 10 oua, ulei, putina sare si zahar.

"Fac o maia si lasam un pic la dospit, la noi se spune sa se pomeana. Sa se pomeana cam vreo 5-10 minute, sa se umfle un pic drojdia. Pana atunci eu o sa pregatesc scrobul. Adica umplutura.", ne explica bucatareasa.

Citeste si: Gingii inflamate la bebelusi: cauze si solutii privind tratamentul- catena.ro

Citeste si: Suspectul crimei din Brăila a mărturisit tot ce s-a întâmplat în cabinetul stomatologic! Ce confesiune i-a făcut Marina Gavril înainte să fie omorâtă: "Mi-a zis că..."- wowbiz.ro

Framantam bine branza, apoi adaugam smantana, un strop de sare si 9 oua.

"O branza de oaie foarte grasa. Totul se face cu foarte gras. Ce e foarte gras e foarte bun", explica specialista.

Amestecam bine, apoi trecem iar la pregatirea aluatului. Peste maia, punem un ou batut, cu putina apa calduta. Framantam pana se incorporeaza faina, apoi punem ulei si  invartim totul pana se desprinde aluatul de pe maini.

Aluatul nu trebuie lasat la dospit, asa ca ne apucam sa intindem foile de aluat si sa le umplem cu branza, apoi le pune in tigaie si le rumeneste.

Aluatul e suficient pentru a pregati cel putin 20 de placinte padurenesti. Incantati de rezultat?

zahar

 


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si