Reteta delicioasa. Cum se prepara placintele padurenilor - Sunt super bune
Se lauda cu placintele lor si mai ca nu exista om care sa fi pasit prin Muntii Poiana Rusca si sa nu le fi gustat. Va invitam sa descoperiti bunatatile pregatite de padurencele din Lelese, acolo unde retetele vechi sunt si astazi la mare cinste. ##VIDEO34898##

"La padureni se fac dintotdeauna placintele si am invatat de la mama si de la bunica. Practic singura m-am invatat, dar le-am vazut pe ele cum lucreaza si am furat", ne spune Rodica Dobra
"Fac o maia si lasam un pic la dospit, la noi se spune sa se pomeana. Sa se pomeana cam vreo 5-10 minute, sa se umfle un pic drojdia. Pana atunci eu o sa pregatesc scrobul. Adica umplutura.", ne explica bucatareasa.
Citeste si: “The Floor”, succes uriaș la lansarea în Spania! Urmează România!- kanald.ro
Citeste si: Theo Rose a vorbit despre nuntă cu lacrimi în ochi! De ce nu va îmbrăca rochia de mireasă?!- wowbiz.ro
Framantam bine branza, apoi adaugam smantana, un strop de sare si 9 oua. "O branza de oaie foarte grasa. Totul se face cu foarte gras. Ce e foarte gras e foarte bun", explica specialista.
Aluatul nu trebuie lasat la dospit, asa ca ne apucam sa intindem foile de aluat si sa le umplem cu branza, apoi le pune in tigaie si le rumeneste.
Aluatul e suficient pentru a pregati cel putin 20 de placinte padurenesti. Incantati de rezultat?
zahar


