Rețetă sărutul măcuțelor. Cele mai fragede fursecuri
Rețeta sărutul măcuțelor va fi pe placul celor mici în special. Bucura-ți familia cu cele mai fragede fursecuri.
Fursecurile sunt preferatele celor mici. Noi ți-am pregaătiti o rețetă cu care nu vei da greș niciodată.
200 gr. făină
100 gr. unt cu 82% grăsime
3 gălbenușuri
1 praf de sare
1 plic de zahăr vanilat
1 lingură cu vârf de smântână fermentată foarte grasă (35%, dacă e posibil)
în plus, făină pentru presărat planul de lucru
3 albușuri
1 praf de sare
100 de grame de zahăr
200 de grame de nucă măcinată
coajă rasă (doar partea galbenă) de la ½ lămâie
50 de grame de merișoare deshitratate
în plus: zahăr pudră vanilat pentru tăvălit
Punem untul sarea, făină și zahărul vanilat într-un castron, le frământăm rapid cu vârful degetelor până obținem un aluat nisipos.
Adăugăm gălbenușurile și smântâna și frământăm atât cât să se omogenizeze și să fie legat.
Îl împărțim în 36 de bucăți, le modelăm sub formă de bilă, pe care le punem pe o farfurie acoperite la rece, pentru o oră.
Citeste si: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii- catena.ro
Citeste si: Salata de boeuf perfectă are un ingredient secret! Tu îl știi?
Batem albușurile cu sarea până se întăresc, adăugăm treptat zahărul și batem până se topește și încep să lucească. Încorporăm nuca, coajă de lămâie și merișoarele, amestecând ușor. Acoperim cu o folie alimentară și lăsăm la temperatura camerei pentru 40-45 de minute
Încingem cuptorul la 190 de grade cu 15 minute înainte de a ne apuca de modelat.
După ce a trecut timpul de odihnit pentru aluat și umplutură, ne apucat de modelat. Presărăm pe planul de lucru făină și întindem câte o bilă cât putem de subțire, undeva la 1-2 mm grosime și cu un diametru de 12-13 cm. Umplem cu compoziția de nuci cu merișoare, astfel încât să ne ajungă pentru toate cele 36, dar nici să nu ne rămână, cam o linguriță cu vârf.
Strângem marginea de sus precum a unui săculeț și punem în tavă tapetată cu hârtie de copt, câte 18 pe fiecare tavă.
Le coacem musai pe rând câte 12-13 minute la 190 de grade sau până devin aurii și puțin rumene în partea de sus.
Le dăm calde prin zahăr pudră și le așezăm frumos pe platou, iar dacă aveți răbdare să se răcească le puteți servi.