Slănină fiartă în zeamă de varză. O rețetă veche românească

Slănina fiartă în zeamă de varză pare o curiozitate culinară, dar este o rețetă veche românească care te va face să îți lase gura apă.

Slănină fiartă în zeamă de varză. O rețetă veche românească

Slănina de porc fiartă în zeamă de varză este un deliciu culinar tradițional, o mâncare de porc deosebită de care nu mulți au avut ocazia să se bucure de gustul ei.

Când auzi de slănină că este "fiartă în zeama de varză", mulți au impulsul de a spune Nu, ce este asta?! Dar cei care încearcă să treacă peste prima impresie și își fac curaj pentru această rețetă vor avea parte de o surpriză plăcută, spun specialiștii în bucate românești.

Citeste si: Slănină de porc. Cum ne afectează sănătatea acest preparat tradițional

Slănină fiartă în zeamă de varză- mod de preparare

Ingrediente:

o bucată de 300-400 g slănină
un litru zeamă de varză
2 foi dafin
piper boabe
sare
7 căței de usturoi

Citeste si: Lebăr ca la bunica- Reţeta de casă 100% românească pentru masa Crăciun

Mod de preparare

Pentru această specialitate tradițională, slănina se pune la fiert în zeama de varză la care se adaugă doi căței de usturoi tăiați feliuțe, foile de dafin, piperul și sarea.

În funcție de fragezimea slăninuței, ea poate fierbe într-un interval între 20- 45 de minute sau trebuie ținută mai mult.

Odată fiartă, se presară pe deasupra un strat de usturoi pisat și se lasă așa 15 minute (un fel de marnada), după care să înlătura, potrivit femina.ro. După gust se poate afuma.

Merge de minune cu un păhărel de palincă sau țuică fiartă. 


Autor

Are o experiență de peste 20 de ani în presa scrisă, online și TV, cu specializare în domeniile economic, politic și relații internaționale.

A ocupat de-a lungul timpului poziții de redactor, editor sau editor coordonator în instituții media precum Revista 22, Cariere, Business Standard, Realitatea TV, Gandul. Face parte din echipa stirilekanald.ro din iulie 2020.

Absolvent de Filosofie și Jurnalism, cu masterat în Știintele comunicării, a dezvoltat o pasiune pentru domeniul resurselor umane. Colaborează de 12 ani cu HR Club pentru realizarea Manualului de bune practici în Managementul resurselor umane. În ultimii ani a derulat mai multe proiecte de ghost-writing, cu cărți publicate la edituri de prestigiu din România.

Îți Recomandăm Și...
Parteneri