Rețetă smântână de post. Cum poți prepara acasă smântână de caju și smântână din tofu?
Rețetă smântână de post. Această rețetă se prepară extrem de ușor și are un gust deosebit. Iată cum trebuie să fie preparată pas cu pas!

Rețetă smântână de post. Cum poți prepara acasă smântână de caju și smântână din tofu?
In articol:
- Smântână din caju – Ingrediente
- Rețetă de smântână vegetală – Mod de preparare
- Cum prepari smântână din caju
Rețetă smântână de post. Iată cea mai gustoasă rețetă de smântână din caju pe care să o prepari acasă!
Smântână din caju – Ingrediente
- 250 gr nuci caju, crude
- 400 ml apă caldă
- 200 ml apă rece
- 1 vârf de linguriță cu sare
- sucul de la 1/2 lămâie, sau după gust
- 1-2 linguri de ulei, opțional.
Rețetă de smântână vegetală – Mod de preparare
Rețetă smântână de post. Cum poți prepara acasă smântână de caju și smântână din tofu?
Pentru că nucile caju necesită un timp mai îndelungat de hidratare, este necesar să le pregătești cu o zi înainte.
Citește și: 7 rețete de pască pentru masa de Paște. Sunt delicioase și ușor de preparat
Înainte de a pune nucile la hidratat, asigură-te că sunt lipsite de alte impurități. Desfă pachetul de caju pe masa de lucru și înlătură eventualele coji sau alte impurități. Apoi, pune nucile într-un bol încăpător și adaugă peste ele apa călduță. Acoperă bolul cu un ștergar de bucătărie și lasă-l pe masă până a doua zi. Dacă te hotărăști să prepari în aceeași zi smântâna, lasă nucile caju la hidratat cel puțin 6 ore.
Cum prepari smântână din caju
Rețetă smântână de post. Cum poți prepara acasă smântână de caju și smântână din tofu?
După ce nucile caju s-au hidratat suficient în apă, transferă-le într-o sită, clătește-le cu apă rece și lasă-le la scurs. Pune apoi nucile în recipientul unui blender electric împreună cu 150 ml de apă rece, puțin suc de lămâie și puțină sare. Pornește blenderul și transformă nucile într-o pastă consistentă și omogenă. Adaugă treptat apă și suc de lămâie, până când ajungi la consistența dorită a smântânii.
dacă dorești o smântână mai cremoasă și mai fină, adaugă și câte puțin ulei în timp ce amesteci ingredientele. Uleiul este opțional, însă, dacă adaugi o cantitate mai mare, te vei bucura de o maioneză vegetală delicoasă.
Transferă smântâna vegetală în borcane de sticlă cu capace și depoziteaz-o în frigider. Le poți păstra chiar și o săptămână.




