Rețeta zilei: cartofi umpluți. Un deliciu absolut, gata în câteva minute! Doar așa vei găti cartofii de acum înainte!

Cartofii, una dintre cele mai versatile, dar şi cele mai obişnuite legume, se pot găti în numeroase feluri.

E.T., sâmbătă 19 octombrie 2019 , 17:12

DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

Rețeta zilei. De la banalii dar şi absolut delicioşii cartofi prăjiţi, până la cei copţi cu unt şi ierburi aromate, cartoful este preferat de foarte multă lume. 

Iată o reţetă de cartofi umpluţi cu telemea şi şuncă, un fel de mâncare extrem de simplu de realizat şi extrem de gustos.

Rețeta zilei. INGREDIENTE

  •  8 cartofi potrivit de mari
  •  200 g unt
  •  100 g telemea de oaie
  •  150 g caşcaval
  •  150 g şunculiţă afumată
  •  1/2 lingurita verdeaţă uscată (cimbru)
  •  sare
  •  piper
  •  câteva fire de verdeaţă proaspătă

Citeste si: Salata-minune care elimină toxinele. Nu e chiar uşor de mâncat!

Citeste si: Zacuscă. Cum să prepari cea mai bună zacuscă de vinete. Rețeta perfectă!

 

Rețeta zilei. MOD DE PREPARARE

1. Cartofii se spală şi se pun în folie de aluminiu. Pune-i în tavă și dă-i la copt cuptorul încins, aproximativ o oră.

2. Untul se pune într-un castron şi se freacă spumă. Se condimentează după gust cu sare şi pier şi se aromatizează cu verdeaţa uscată. Pune-l pe o folie din aluminiu şi mulează-l în formă de baton. Lasă-l apoi o oră, la rece, să se întărească.

3. Cartofii copţi se taie în două şi se presară cu telemea rasă, şunculiţă afumată tăiată felii şi caşcaval ras. Se pune apoi câte o bucată din untul aromat deasupra, să se topească încet. Se ornează cu verdeaţă tocată mărunt, opțional.

 

Clipul zilei pe STIRILEKANALD.RO:
Te-ar putea interesa si