Reuniune a autorităţilor de reglementare în audiovizual din Flancul Estic

Necesitatea „fortificării" procesului decizional al instituţiilor de reglementare în audiovizual, pentru a proteja publicul de propaganda de război, fără a afecta libertatea presei, acordându-se o atenţie deosebită situaţiei din Ucraina, a constituit concluzia primei reuniuni a celor opt autorităţi din Flancul Estic - Estonia, Finlanda, Ungaria, Lituania, Letonia, Polonia, Slovacia şi România.

Author: Andreea Albu luni 11 aprilie 2022 , 18:55

Reuniune a autorităţilor de reglementare în audiovizual din Flancul Estic

Reuniune a autorităţilor de reglementare în audiovizual din Flancul Estic

[Sursa foto: CNA]
DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

In articol:

Reuniunea a fost organizată de Consiliul Naţional al Audiovizualului online, în regim de videoconferință, în contextul crizei regionale şi a conflictului din Ucraina, informează CNA printr-un comunicat transmis, luni, AGERPRES.

Obiectivul principal în ceea ce privește reglementarea domeniului audio-vizual

Obiectivul principal al ERAF8 este de a întări Flancul Estic în ceea ce priveşte reglementarea domeniului audio-vizual, asigurarea echilibrului informaţional şi protejarea rolului jurnaliştilor în contextul pluralismului media.

Citeste si: Trei jurnaliști au fost uciși, iar mai bine de 30 au fost răniți în Ucraina de la începutul conflictului armat

„Statele membre din Flancul Estic împărtăşesc valori similare şi sunt vulnerabile prin provocări similare. Legislaţiile fiind asemănătoare, în virtutea apartenenţei la Uniunea Europeană, s-a considerat necesară fortificarea procesului decizional al instituţiilor de reglementare în audiovizual, pentru a proteja publicul de propaganda de război, dar fără a afecta libertatea presei, acordându-se o atenţie deosebită situaţiei din Ucraina", se arată în documentul CNA.

Citeste si: Se dau 1.500 de lei de persoană! Banii intră direct pe card. Cine sunt beneficiarii- kanald.ro

Citeste si: Theo Rose a vorbit despre nuntă cu lacrimi în ochi! De ce nu va îmbrăca rochia de mireasă?!- wowbiz.ro

Citeste si: Armata rusă declară că a distrus sisteme S-300 livrate Ucrainei ''de o ţară europeană''. Slovacia neagă acuzațiile și susține că Moscova minte

Statele participante au prezentat măsurile întreprinse pentru a contracara manipularea în contextul conflictului din Ucraina şi a fost abordată tema procedurilor de retransmisie statelor membre în Ucraina şi din Ucraina către teritoriile UE.

Ce s-a decis în urma reuniunii 

Participanţii au decis constituirea unui mecanism de lucru, bazat pe schimbul de bune practici, prin care statele membre să se informeze reciproc, din timp, cu privire la tematicile de manipulare şi dezinformare în contextul conflictului din Ucraina şi măsurile de contracarare a dezinformării.

Citeste si: Comisarul european pentru transporturi, Adina Vălean, va face o vizită în România şi va avea întâlniri cu premierul Ciucă, ministrul Transporturilor şi reprezentanţi ai ONG-urilor şi ai CFR

La finalul reuniunii, România a propus organizarea, în septembrie, la Bucureşti, a celei de-a doua reuniuni, cu participarea fizică a reprezentanţilor statelor membre EFAR8.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si