REVOLTĂTOR! O tânără cu arsuri grave a fost plimbată trei zile între mai multe spitale din România! Are nevoie urgentă de transfer în străinătate

O tânără de 25 de ani, din Tulcea, cu arsuri grave pe aproape jumătate din corp şi ale căilor respiratorii, a fost plimbată între spitale pentru că nu s-a găsit nici un loc unde să fie tratată.

C.I.P., marți 16 aprilie 2019 , 12:09

DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

În prezent, se caută soluţii pentru internare într-un centru de mari arşi din străinătate.

Citeste si: Daniela, o tânără din Ploiești, s-a aruncat în gol de la etajul blocului în care locuia. A lăsat și un bilet de adio

Tânăra a suferit arsurile duminică noaptea, după ce pontonul pe care se afla, în comuna tulceană Sfântu Gheorghe, a luat foc. Adăpostul plutitor se afla pe Dunăre, iar fata a fost transportată cu barca la Murighiol.

În cursul zilei de luni s-au făcut încercări pentru a-i găsi un loc într-un spital din ţară unde să fie tratată, iar după-amiază a fost urcată într-un elicopter pentru a fi transportată la Timişoara.

Elicopterul a fost însă întors din drum, ajungând la Constanţa, iar tânără este internată, marţi, la Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă din oraş.

Citeste si: Gabriel a aflat că mama lui vrea să se căsătorească cu un preot. După lăsarea întunericului, s-a dus în fața bisericii și a făcut ceva de necrezut

"Nu ştiu de ce s-a întors la Constanţa. Ştiu că Departamentul pentru Situaţii de Urgenţă a făcut toate eforturile ca să-i găsească un loc şi face în continuare într-un centru de tratament al marilor arşi. Până atunci este tratată la noi, este toaletată în sala de operaţie, este în terapie intensivă. La un moment dat va fi transferată, la noi în ţară sau în străinătate. Dacă e vorba despre un transfer în străinătate vom face în regim de urgenţă toate actele pentru a fi transferată", a declarat directorul medical al unităţii sanitare constănţene, dr. Bogdan Obada.

Potrivit acestuia, starea de sănătate a tinerei este foarte gravă, fiind intubată.

Prezintă arsuri pe 40 la sută din suprafaţa corpului, arsuri ale căilor aeriene superioare, arsuri faciale, elemente de mare gravitate", a mai spus dr. Obadă.

Citeste si: Mirel Drăgan și Yamato Zaharia au ”rupt” Portugalia! Echipa României, condusă de Faimoși, a devenit campioană mondială

În prezent se fac eforturi pentru a-i găsi un loc pentru a fi tratată în străinătate.

Surse medicale au declarat, corespondentului MEDIAFAX, că marţi dimineaţă i-a fost aprobat transferul către un spital din Belgia.

Clipul zilei pe STIRILEKANALD.RO:

Te-ar putea interesa si