Rezidențiat 2023.  Concursul va fi organizat în mod asemănător cu cel din luna noiembrie. Durata examenului va fi de 4 ore, timp în care trebuie rezolvate teste de tip grilă, cu 200 de întrebări.

Care este punctajul minim pentru alegerea unui loc?

Alegerea unui loc sau post este condiţionată de obţinerea unui punctaj minim de promovare de 60% din punctajul maxim realizat la nivel naţional pentru cele 200 de întrebări pentru fiecare domeniu.

Citește și: Colegiul Medicilor cere suplimentarea locurilor la rezidențiat pentru medicină de familie. În următorii cinci ani, aproximativ 3.000 de medici de familie se vor pensiona

“Multe din locurile rămase neocupate în sesiunea din toamna anului 2022 au fost în specialități deficitare, precum medicina de urgență, medicina de familie, chirurgie generală, neonatologie. Continuarea pregătirii pentru tinerii medici este esențială. Trebuie să ne asigurăm că tinerii medici au un loc de muncă și, totodată, sprijin în ocuparea tuturor locurilor disponibile, inclusiv în specialitățile deficitare.”, a declarat ministrul Sănătății, prof. univ. dr. Alexandru Rafila. Lista locurilor și posturilor disponibile se regăsește pe site-ul rezidentiat.ms.ro. 

Rezultatele din 2022, mai slabe față de cele de anul trecut

Rezultatele examenului de rezidențiat din 2022 au fost mai slabe decât cel din anul trecut, principala surpriză fiind neocuparea tuturor locurilor și posturilor scoase la concurs la domeniul medicină generală.

Citeste si: Bebe la 1 luna – dezvoltarea bebelusului si sfaturi pentru parinti- catena.ro

Citeste si: Suspectul crimei din Brăila a mărturisit tot ce s-a întâmplat în cabinetul stomatologic! Ce confesiune i-a făcut Marina Gavril înainte să fie omorâtă: "Mi-a zis că..."- wowbiz.ro

La domeniile farmacie și medicină dentară, mulți dintre cei care au promovat examenul nu au prins loc sau post. Colegiul Farmaciștilor București a solicitat oficial majorarea numărului de locuri la rezidențiat pentru domeniu farmacie.   

Lista locurilor şi posturilor disponibile se regăseşte pe site-ul rezidentiat.ms.ro.

Citește și: Câți medici de urgență are România. Medic-șef UPU: „Dacă ne comparăm cu un standard de care am avea nevoie, suntem în suferință”

 

 

 

 


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si