Rezultate alegeri prezidențiale 2019. Dan Barna: După cum arată estimările, jucăm la câteva mii de voturi

Rezultate alegeri prezidențiale 2019. Candidatul USR la alegerile prezidenţiale, Dan Barna, spune că, după estimările din acest moment, rezultatul scrutinului se joacă la câteva mii de voturi, îndemnându-i pe tineri să iasă la vot şi spunându-le că este mai uşor să votezi decât să pleci din ţară sau decât să stai în frig la proteste.

Author: R.B. duminică 10 noiembrie 2019 , 20:15

Rezultate alegeri prezidențiale 2019
DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

Rezultate alegeri prezidențiale 2019. “Din cum arată cifrele, din cum arată rezultatele, estimările care mi-au ajuns pe la urechi, jucăm la câteva mii de voturi. De aceea fac un apel la toţi tinerii, la toţi cei care stau acasă acum şi au votat deja să verifice, să dea telefoane, stânga, dreapta, să-şi trimită prietenii şi colegii la vot pentru că e mult mai uşor să votezi decât să pleci din ţară, e mult mai

uşor să votezi decât să stai în frig la proteste în lunile de iarnă, e mult mai uşor să votezi decât să ieşi la mitinguri în loc să te bucuri de viaţă de calitate cu familia sau cu prietenii. Mergeţi la vot, verificaţi dacă prietenii, familia voastră a fost la vot şi dacă nu a făcut-o, trimiteţi-i să voteze”, a afirmat Barna, duminică seară, la sediul de campanie al USR. 

Rezultate alegeri prezidențiale 2019

Citeste si: EXIT POLL IRES ora 17.00. Ultimele cifre: Cum stă Dăncilă. Intră în turul doi?

Rezultate alegeri prezidențiale 2019. El a mai spus că este unul din acele momente când poţi spune că dacă ieşeam la vot poate rezultatul era altul sau am votat şi am făcut istorie.

Rezultate alegeri prezidențiale 2019. “E unul din momentele acelea în care poţi să spui poate era altfel dacă ieşeam să votez sau poţi să spui atunci am fost şi am votat şi am făcut istorie şi lucrurile s-au schimbat din ziua aceea. Astăzi este un moment când ştampila aceea mică reprezintă o forţă extraordinară pe care o are fiecare cetăţean şi dacă ieşim mai mulţi la vot o să avem rezultatul de care are nevoie România”, a mai precizat Dan Barna.

Rezultate alegeri prezidențiale 2019

Citeste si: VIDEO| Vot-record în diaspora! Numărul total al votanţilor din diaspora a trecut de 500.000

Peste 7,6 milioane de alegători s-au prezentat la vot, în ţară, duminică, până la ora 18.00, procentul fiind de 42,19%, potrivit datelor oficiale prezentate de Biroul Electoral Central (BEC). În judeţele Ilfov şi Cluj prezenţa este de peste 50%, în timp ce în judeţele Covasna, Vaslui şi Satu Mare se înregistrează cea mai mică prezenţă la urne, în jurul a 30 de procente. În Capitală, prezenţa era, la ora 18.00, de 47,40%.

Citeste si: Alegeri prezidentiale 2019: incidente în cabina de vot

Rezultate alegeri prezidențiale 2019. În străinătate au votat peste 550.000 de persoane. Peste 18,2 milioane de români cu drept de vot sunt aşteptaţi, duminică, să-şi exprime opţiunea electorală într-una dintre cele 18.748 de secţii de votare organizate în ţară. Votarea are loc până la ora 21.00, dar secţiile unde sunt cozi pot rămâne deschise până la ora 23.59. În străinătate, procesul electoral a început în noaptea de joi spre vineri şi continuă până luni, la ora 7.00., cea de-a treia zi a votului în străinătate pentru alegerea preşedintelui României continuă în 816 secţii de votare din Asia, Europa, Africa şi America până la ora locală 21.00.


Abonează-te pe


Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si