Rezultate alegeri SUA 2020. Ce promisiune a făcut Trump pentru noaptea alegerilor

Preşedintele Statelor Unite, republicanul Donald Trump, a promis marţi că nu îşi va proclama prematur victoria în faţa contracandidatului democrat, Joe Biden. Existau temeri și speculații de presă care spuneau că Trump ar avea o altă strategie, aceea de a-și declara prematur victoria, în condițiile în care sondajele îl dau învingător pe Joe Biden, cu o diferență de 7-8 procente.

Author: Razvan Ilie marți 03 noiembrie 2020 , 17:12

Promisiunea lui Trump legat de noaptea alegerilor 2020
DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

In articol:

Analiștii politici investigați de publicația Axios au speculat că Donald Trump ar avea o strategie suspectă pentru ziua alegerilor: Trump intenționează să declare victoria devreme în noaptea alegerilor, dacă Biden pare să

fie înaintea sa, spuneau analiștii, în ciuda faptului că statele vor număra în continuare buletinele de vot prin poștă- și că unele state, cum ar fi statul Pennsylvania, va fi în așteptarea buletinelor de vot prin e-mail pe tot parcursul săptămânii.

Citeste si: Alegeri SUA 2020. Primele rezultate finale vin dintr-un mic oraș de graniță. Cine a câștigat: Biden sau Trump?

Donald Trump se apropie de noaptea alegerilor ca un comandant-șef în sensul militar. El a fost suspectat de adversari că ar avea o strategie care include ideea de a declara o victorie timpurie înainte ca toate voturile să fie înscrise, pentru a pune presiune pe cei care numără rezultatele. 

Donald Trump: "Nu e nevoie să ne jucăm" 

"Cred că vom avea victoria. Dar numai când e victorie. Nu e nevoie să ne jucăm", a răspuns Trump la emisiunea Fox and Friends (Fox şi prietenii), când a fost întrebat dacă doreşte să se declare învingător.

Unii analişti au sugerat că actualul preşedinte ar putea susţine că a câştigat dacă va conduce în sondaje, înaintea numărării tuturor voturilor. Procedura de numărare oficială ar putea dura câteva zile, inclusiv în state unde rezultatul poate schimba câştigătorul următorului mandat la Casa Albă.

Citeste si: Trump sau Biden? Istoricul care nu a dat greș în predicțiile din SUA a spus cine câștigă. Care sunt cotele la pariuri

În sondajele de la alegerile prezidențiale din SUA, Joe Biden este cel care conduce

Sondajele naționale reprezintă un bun ghid cu privire la popularitatea unui candidat în întreaga țară, dar nu sunt neapărat o modalitate bună de a prezice rezultatul alegerilor. În 2016, de exemplu, Hillary Clinton a condus la urne și a câștigat cu aproape trei milioane mai multe voturi decât Donald Trump, dar ea a pierdut în continuare- asta pentru că SUA folosește un sistem de colegii electorale, deci câștigarea celor mai multe voturi nu va câștigă întotdeauna alegeri.

Astfel, Joe Biden a fost înaintea lui Donald Trump în majoritatea sondajelor naționale de la începutul anului. El a oscilat în jurul valorii de 50% în ultimele luni și a avut un avans de 10 puncte în anumite ocazii.


Abonează-te pe


Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si