Rezultate BAC 2022: Notele la Română, Matematică, Istorie, Geografie, Biologie, Fizică, Informatică

Rezultate BAC 2022. Primele rezultate de la Examenul Național de Bacalaureat se vor afișa astăzi, 27 iunie, până la ora 12:00. Iată cum poți afla notele obținute la BAC!

Author: Madalina Grigore luni 27 iunie 2022 , 08:52

rezultate bac 2022

Rezultate BAC 2022: când apar primele note?

DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

In articol:

UPDATE, ora 10:00: Au fost publicate primele rezultate, înainte de contestații la Bacalaureat. Vezi notele pe bacalaureat.edu.ro  

Rezultate BAC 2022. Primele rezultate de la Bacalaureat 2022 vor fi publicate pe 27 iunie. Notele vor apărea până în ora 12:00 pe site-ul EDU.ro, dar și la centrele de examen unde candidații au susținut probele.

Candidații de la Examenul Național de Bacalaureat 2022 află azi cum s-au descurcat probele scrise ale examenului maturității și ce note au obținut la Limba și literatura română, Matematică sau Istorie și la proba la alegere în funcție de profilul urmat. 

rezultate bac 2022

Rezultate BAC 2022: notele pe EDU.ro

Absolvenții de liceu care au susținut examenul de BAC 2022 în sesiunea de vară, iunie-iulie, trebuie să știe că rezultatele la Bacalaureat 2022 vor fi și în acest an anonimizate.

Pentru a le fi protejată identitatea, Ministerul Educației nu va mai afișa numele și prenumele candidaților, ci coduri de identificare. Fiecare elev primește câte un cod de identificare la prima probă scrisă și acesta va putea fi folosit pentru verificarea rezultatelor la BAC 2022. 

Citeste si: Rezultate BAC 2022. Azi se afișează notele pe EDU.ro. Cum poți să afli primele rezultate?

În funcție de notele obținute la BAC 2022, elevii vor primi calificativul „admis” sau „respins”. 

După primele rezultate de la BAC, începând cu ora 12:00 și până la ora 18:00, candidații nemulțumiți de notele obținute pot depune contestații. Există două modalități de a depune contestații: fizic, la unitatea de învățământ unde s-au susținut probele sau online, prin email, la adresa special pusă la dispoziție în acest sens.

În această situație, candidații completează, semnează și depun/transmit prin mijloace electronice și o declarație-tip în care se menționează faptul că au luat cunoștință că nota acordată ca urmare a soluționării contestației poate modifica, după caz, nota inițială, prin creștere sau descreștere. Pentru candidații minori, declarația-tip este semnată și de către părinții/reprezentanții legali ai acestora”, au declarat reprezentanții Ministerului Educației.

rezultate bac 2022

Bacalaureat 2022: află notele online pe EDU.ro

Media notelor   la probele scrise de la BAC 2022 se calculează ca medie aritmetică, cu două zecimale, fără rotunjire. Aceasta reprezintă media generală a candidatului la examenul de bacalaureat. Acolo unde candidaţii obţin media generală 5,99, media generală se rotunjește la 6,00.

rezultate bac 2022

Un elev poate susține Bacalaureatul fără taxă de cel mult două ori, după care plătește intrarea în examen, potrivit metodologiei.

Citeste si: Edu.ro Rezultate BAC 2022: La ce ora se afișează notele la Bacalaureat 2022?

Pentru a fi declarat promovat la Examenul Național de Bacalaureat candidații trebuie să îndeplinească următoarele condiții:

  • să susţină toate probele de evaluare a competenţelor lingvistice şi digitale;
  • să susţină toate probele scrise şi să obțină nota 5 (cel puțin) la fiecare dintre acestea;
  • să obţină media 6 (cel puţin) la probele scrise.

Este important de știut că cei care au fost eliminați de la o probă, pentru fraudă sau tentativă de fraudă, nu mai pot participa la probele următoare şi sunt declaraţi „eliminaţi din examen”, fără posibilitatea recunoaşterii, în sesiunile următoare, a notelor la probele promovate anterior eliminării sau a probelor de evaluare a competențelor
lingvistice și digitale. Se consideră că aceşti candidaţi nu au promovat examenul de bacalaureat. 

Citeste si: Rezultate Evaluare.edu.ro 2022: Scrie codul tău aici şi află online ce notă ai luat!

 


Abonează-te pe


Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si