Rezultate contestaţii Evaluare Națională 2022: Edu.ro publică notele finale!

Rezultate contestaţii Evaluare Națională 2022: Astăzi, absolvenții claselor a VIII-a care au depus contestații în urma rezultatelor inițiale la Evaluarea Națională vor afla rezultatele finale.

Author: Alexandra Bercea joi 30 iunie 2022 , 09:48

DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

In articol:

Rezultate contestaţii Evaluare Naţională 2022. Candidații de la Evaluarea Națională, nemulțumiți de primele rezultate, vor afla astăzi notele finale după contestații.

Rezultatele vor fi publicate pe EDU.ro, dar și la avizierele centrelor de examen!

Edu.ro publică rezultatele finale

Elevii nemulțumiți de note au putut depune contestații în cursul zilei de 23 și 24 iunie 2022. Acestea au putut fi transmise și prin mijloace electronice.

În această situație, candidații au completat, semnat și depun/transmit prin mijloace electronice și o declarație-tip în care se menționează faptul că au luat cunoștință că nota acordată ca urmare a soluționării contestației  este finală și poate modifica, după caz, nota inițială, prin creștere sau descreștere. Pentru candidații minori, documentele sunt semnate și de către părinții/reprezentanții legali ai acestora. 

Rezultatele finale vor fi afișate pe date de 30 iunie 2022, după soluționarea contestațiilor.

Citeste si: Rezultate finale după contestaţii Evaluare Naţională 2022: Consultă notele, pe EDU.ro!

Rezultatele sunt anonimizate. Elevii vor utiliza codurile individuale care înlocuiesc numele și prenumele candidaților și care au fost distribuite candidaților, pe bază de semnătură de primă, la prima probă susținută de aceștia.

Cum se poate calcula media de admitere pentru liceu?

Potrivit anexei nr.1 a ordinul MECTS nr. 4802/31.08.2010, privind organizarea și desfășurarea admiterii în învățământul liceal de stat pentru anul școlar 2011-2012, media generală se calculează după formula      MA= 0,2 × ABS+ 0,8 × EN,      unde:

Citeste si: Ce se întâmplă cu pensiile românilor în anul 2024? Anunțul oficial făcut de Marcel Ciolacu- kanald.ro

Citeste si: Gestul controversat făcut de Alex Ashraf, la scurt timp după ce Oana Zăvoranu a confirmat divorțul. Care a fost prima reacție a bărbatului cu privire la despărțirea de brunetă- wowbiz.ro

MA= media de admitere

ABS= media generală de absolvire a claselor a Va – a VIII-a;

EN= media generală obținută la evaluarea națională susținută de absolvenții clasei a VIII-a.

Media de la Evaluarea Națională este într-un procent de 80%, iar cea din clasa V-VIII este de 20%.

Astfel, cu câte notele de cele două probe și mediile anilor de studii sunt mai mari, cu atât mai multe candidații pot avea șanse mai mari să intre la liceul la care vor.

Citeste si: VIDEO- Rezultate Bacalaureat 2022. Topul județelor cu cele mai multe note de 10 pe EDU.ro

Media generală la Evaluarea Națională se va calcula ca medie aritmetică, cu două zecimale, fără să fie rotunjită, din notele obținute la probele incluse în Evaluarea Națională.

Media generală de la examenul de Evaluare Națională va fi calculată indiferent dacă nota sau notele din cadrul celor două probe sunt mai mici de nota 5.

Media de admitere se calculează, indiferent dacă media generală la Evaluarea Națională din clasa a VIII-a este inferioară notei cinci.

 

 


Abonează-te pe


Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si