Rezultate Evaluare Națională 2022UPDATE: Rezultatele la Evaluarea Naţională a fost publicate pe http://evaluare.edu.ro/

Pentru a verfica ce notă ai luat trebuie să introduci aici codul candidatului

Absolvenții claselor a VIII-a au susținut pe 14 și 16 iunie probele la Română și Matematică. Pe 17 iunie, în instituțiile școlare unde a fost cazul, a fost susținută proba la limba maternă. 

Iată când se vor afișa rezultatele inițiale, cât și cele finale, dar și cum poți depune contestație!

note și contestații evaluare națională 2022

Când se afișează notele și cum pot fi depuse contestații pentru Examenul de Evaluare Națională?

[Sursa foto: Antena 3]

Rezultate Evaluare Națională 2022: când se afișează notele?

Pe 14 iunie elevii au susținut proba la Limba și literatura română, pe 16 iunie la Matematică, iar pe 17 iunie va avea loc proba la limba și literatura maternă.

Pe 23 iunie vor apărea primele rezultate, iar până pe 24 iunie, la ora 12:00 candidații nemulțumiți pot depune contestații. Rezultatele finale vor fi afișate pe data de 30 iunie 2022, după soluționarea contestațiilor.

Citeste si: Edu.ro Subiecte Română BAC 2022: Când se publică subiectele?

Potrivit anexei nr.1 a ordinul MECTS nr. 4802/31.08.2010, privind organizarea și desfășurarea admiterii în învățământul liceal de stat pentru anul școlar 2011-2012, media generală se calculează după formula   MA= 0,2 × ABS+ 0,8 × EN,   unde:

  • MA= media de admitere
  • ABS= media generală de absolvire a claselor a Va – a VIII-a;
  • EN= media generală obținută la evaluarea națională susținută de absolvenții clasei a VIII-a.

Media generală la Evaluarea Națională se va calcula ca medie aritmetică, cu două zecimale, fără să fie rotunjită, din notele obținute la probele incluse în Evaluarea Națională.

Citeste si: Informatii despre pulsul normal in functie de varsta- catena.ro

Citeste si: Monica Gabor, prima reacție după ce a văzut imaginile cu Irina din România! Unde a dus-o Irinel Columbeanu pe fiica lor înainte să se întoarcă în America și ce a avut de zis fosta soție?- wowbiz.ro

note și contestații evaluare națională 2022

Când se afișează notele și cum pot fi depuse contestații pentru Examenul de Evaluare Națională?

Media generală de la examenul de Evaluare Națională va fi calculat indiferent dacă nota sau notele din cadrul celor două probe sunt mai mici de nota 5.

Citeste si: Rezultate Evaluare Națională 2022: Când se publică notele pe EDU.ro? Anunţ pentru elevi

Media de admitere se calculează, indiferent dacă media generală la Evaluarea Națională din clasa a VIII-a este inferioară notei cinci.

Astfel, nu există o notă minimă prin care candidații să promoveze examenul de Evaluare Națională. Notele de la Evaluarea Națională se vor aduna, iar rezultatul se va împărți la doi, de o reieși media elevului la examenul de Evaluare Națională.

Evaluarea Națională 2022: cum se depun contestațiile?

Candidații care vor fi nemulțumiți de notele pe care le-au obținut la Limba și literatura română, Matematică sau Limba și literatura maternă, aceștia au posibilitatea de a contesta notele.

Pot depune o cerere fie online, fie la sediul instituției de învățământ.

Citeste si: Perle Evaluarea Națională 2022. Cele mai tari gafe făcute de elevii claselor a VIII-a

Cererea trebuie semnată atât de elevi, cât și de părinții sau reprezentanții lor legali, iar prin intermediul acesteia, elevii iau la cunoștință că notele se pot modifica atât prin creștere, cât și prin scădere.

Contestațiile se depun pe 23 iunie 2022, între orele 16:00 și 19:00, dar și pe 24 iunie 2022, între orele 08:00 și 12:00. 

Citeste si: Gagea, deranjat de gestul pe care l-a făcut Alexandra atunci când l-a luat pe Bogdan de mână. „Ai impresia că Bogdan nu are șanse în fața nimănui?”- kfetele.ro

Citeste si: Atacat de rechin. Un actor celebru din "Piraţii din Caraibe" a murit la 49 de ani. Și-a găsit sfârșitul în timp ce făcea surfing- radioimpuls.ro

note și contestații evaluare națională 2022

Când se afișează notele și cum pot fi depuse contestații pentru Examenul de Evaluare Națională?

Important de știut este faptul că media din clasele V-VIII este inclusă în calculul final al mediei de admitere la liceu. Cu toate acestea, un procent mai mic decât media de la Evaluarea Națională care contează mai mult pentru a putea ocupa un loc la liceul dorit. 

Media de la Evaluarea Națională este într-un procent de 80%, iar cea din clasa V-VIII este de 20%. Cu câte notele de cele două probe și mediile anilor de studii sunt mai mari, cu atât mai multe candidații pot avea șanse mai mari să intre la liceul la care vor. 

Citeste si: Edu.ro Rezultate Evaluarea Națională 2022. Cum poți afla nota pe care ai obținut-o?

 

 


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si