Rezultate EXIT POLL ora 21.00 - Alegeri Parlamentare 2020. Cine a câştigat cele mai multe mandate în Parlamentul României?

Rezultate EXIT POLL ora 21.00 - Alegeri Parlamentare 2020. Urnele s-au înschis la ora 21:00! Vă prezentăm rezultatele exit poll CURS Avangarde!

Andreea Stoica, duminică 06 decembrie 2020 , 23:00

Rezultate EXIT POLL ora 21.00
Rezultate EXIT POLL ora 21.00
DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

In articol:

Rezultate EXIT POLL ora 21.00 - Alegeri Parlamentare 2020. Cine a câştigat alegerile parlamentare, conform datelor exit poll CURS Avangarde?

UPDATE ora 23:00. Rezultate exit poll CURS-Avangarde pentru ora 21.00, la închiderea urnelor pentru Senat şi Camera Deputaţilor:

Camera Deputaţilor

PSD - 30,2%
PNL - 29,3%
USR - 16,1%
UDMR - 5,6%
AUR - 5,3%
PMP - 5%
PRO - 5%
PPU - 1,1%
ALTUL - 1.2%

Senat

PSD - 30,3%
PNL - 29,4%
USR - 16,6%
UDMR - 5,7%
AUR - 5,4%
PMP - 5%
PRO - 5%
PPU - 1%
ALTUL - 0,5%.

UPDATE ora 21:00. PSD se clasează pe primul loc în opţiunile electoratului, la alegeri parlamentare 2020, potrivit sondajului de tip exit-poll realizat de CURS-Avangarde. În plus, conform sondajului PSD este singurul partid care depăşeşte pragul de 30%.

O situaţie mult mai strânsă se înregistrează în zona pragului electoral, unde nu mai puţin de patru partide se luptă să intre în Parlament. Potrivit estimărilor din sondajul exit-poll, în viitorul Parlament ar putea intra şapte partide, însă UDMR, AUR, Pro România şi PMP se află în marja de eroare, numărarea voturilor din Diaspora putând să modifice situaţia.

Datele prezentate mai jos sunt valabile pentru ora 19.30.

Vot pentru Camera Deputaților:

PSD – 30,5%

PNL – 29.0%

USR – 15,9%

UDMR – 5,7%

AUR – 5,2%

PRO România – 5%

PMP – 5%

PER – 1,2%

PPUSL – 1,1%

Altul 1,4%

Vot pentru Senat:

PSD – 30,6%

PNL – 29.1%

USR – 16,4%

UDMR – 5,7%

AUR – 5,3%

PRO România – 5%

PMP – 5%

PER – 1,1%

PPUSL – 1%

Altul – 0,8%

Sursa: antena3.ro

Sursa: antena3.ro

Avangarde și CURS sunt institutele de cercetare care realizează duminică exit-poll-uri la alegerile parlamentare din România 2020, fiind acreditate de Biroul Electoral Central.

Citeste si: Rezultate parţiale Alegeri parlamentare 2020. BEC publică primele date provizorii

După ora 21:00 Biroul Electoral Central (BEC) va începe să prezinte rezultate parţiale la alegerile parlamentare 2020, pe măsură ce operatorii din secțiile de vot vor transmite către BEC datele din secțiile de votare. Practic, primele date provizorii vor fi transmise de BEC imediat după ora 21.00 și vor continua să fie prezentate în timp real pe site-ul oficial al Biroului Electoral Central.

Mesajul transmis de Ludovic Orban privind alegerile parlamentare 2020

Rezultate EXIT POLL ora 21.00 - Alegeri Parlamentare 2020. În jurul orei 19:00, Ludovic Orban a transmis un mesaj românilor să iasă la vot, pentru a nu repeta greşeala de la alegerile parlamentare din 2016, atunci când peste 60% dintre cetăţenii cu drept de vot nu au participat la scrutin.

Citeste si: Cum s-a prezentat Carmen Iohannis la secția de votare. Soția președintelui României, la fel de cochetă

Rezultate EXIT POLL ora 21.00 - Alegeri Parlamentare 2020. Cine a câştigat?
Rezultate EXIT POLL ora 21.00 - Alegeri Parlamentare 2020. Cine a câştigat?

Citeste si: Exit poll 2020 Bucureşti - Alegeri parlamentare. Cine are cele mai multe mandate în Parlament?

„Dragi români, în urmă cu patru ani, prezenţa scăzută la vot a generat un Parlament cu un deficit considerabil de legitimitate. Un Parlament care a subminat statul de drept şi instituţiile democratice. Un Parlament care a deteriorat imaginea României la nivel internaţional. Un Parlament care a produs guverne împotriva cărora s-a ieşit în stradă. Un Parlament care a dus ţara din criză în criză şi a lăsat-o vulnerabilă în faţa pandemiei.

Dragi români, nu trebuie să repetăm greşeala din 2016, atunci când peste 60% dintre cetăţenii cu drept de vot nu au participat la alegeri. Următorul Parlament trebuie să fie unul reprezentativ pentru secţiuni cât mai largi din societate. Iar acest lucru nu va fi posibil fără o participare mai numeroasă la vot din partea dumneavoastră.

Rezultate EXIT POLL ora 21.00 - Alegeri Parlamentare 2020. Cine a câştigat?
Rezultate EXIT POLL ora 21.00 - Alegeri Parlamentare 2020. Cine a câştigat?

Citeste si: Cine va fi premierul României după alegerile parlamentare de azi. Rezultate surprinzătoare de ultima oră

Dragi români, mai sunt peste trei ore până la închiderea secţiilor, timp suficient pentru a vă exprima dreptul fundamental de a vota. Vor urma patru ani fără alegeri. Patru ani în care este mai important ca niciodată să avem un Parlament responsabil şi un Guvern competent la conducerea României. Avem de valorificat oportunităţi fără precedent în istoria noastră recentă. Nu rataţi şansa de a decide viitorul României.

Citeste si: Exit poll 2020 LIVE - Alegeri parlamentare: Cine ocupă primul loc?

Votul dumneavoastră de astăzi va face diferenţa dintre o Românie respectată la nivel internaţional şi una izolată. Dintre o Românie care îşi respectă cetăţenii şi una care îi alungă peste hotare. Dintre o Românie dezvoltată, modernă şi încrezătoare în forţele sale şi una coruptă, săracă şi lipsită de perspectivă”, a fost mesajul prim-ministrului duminică pe Facebook.

Rezultate EXIT POLL ora 21.00 - Alegeri Parlamentare 2020. Cine a câştigat?
Rezultate EXIT POLL ora 21.00 - Alegeri Parlamentare 2020. Cine a câştigat?

Citeste si: Rezultate exit-poll Cluj. Cine a câștigat Alegerile Parlamentare 2020

26 de infracţiuni care au legătură cu procesul de vot la alegerile parlamentare 2020

De la începutul procesului electoral au fost înregistrate 188 de sesizări referitoare la contravenţii sau infracţiuni electorale, iar 57 dintre acestea nu s-au confirmat, a anunţat, duminică, purtătorul de cuvânt al Ministerului Afacerilor Interne (MAI), Monica Dajbog.

Citeste si: Alegeri parlamentare 2020. Ce are special localitatea în care prezența la vot este de 140%

"De la începerea procesului de votare şi până în acest moment au fost înregistrate 188 de sesizări cu privire la contravenţii sau infracţiuni electorale. În urma verificărilor efectuate până la această oră, 57 de sesizări nu s-au confirmat", a spus Dajbog, într-o declaraţie de presă la sediul MAI.

Citeste si: Alegeri parlamentare 2020! Un bărbat din București s-a stins din viață într-o secție de votare!

Rezultate exit poll ora 21:00 Alegeri parlamentare 2020. Potrivit acesteia, au fost sesizate 26 de infracţiuni care au legătură cu procesul de vot şi au fost aplicate 33 de amenzi în valoare de peste 120.000 de lei şi 24 de avertismente scrise.

 


Distribuie acest articol pe Facebook si poti castiga un telefon de ultima generatie!
Abonează-te pe

Partenerii nostri
kanald.ro
Cât de bogat este Cristi Borcea? Omul de afaceri a dezvăluit totul: ”Sunt cel mai... Cât de bogat este Cristi Borcea? Omul de afaceri a dezvăluit totul: ”Sunt cel mai bogat...”
demamici.ro
A devenit mamă de gemeni după ce-a pierdut 14 sarcini | Demamici.ro A devenit mamă de gemeni după ce-a pierdut 14 sarcini | Demamici.ro
b1.ro
Au găsit, lângă Mangalia, o peşteră veche de 5,5 milioane ani. A venit NASA! Au... Au găsit, lângă Mangalia, o peşteră veche de 5,5 milioane ani. A venit NASA! Au descoperit în ea ceva şoc! Au mai văzut asta doar pe Marte
monitorulcj.ro
Tragedie la o facultate din Cluj-Napoca! Un student a murit înaintea unui examen Tragedie la o facultate din Cluj-Napoca! Un student a murit înaintea unui examen
infoactual.ro
Nume greu din showbiz, implicat în scandalul drogurilor. Va răspunde în fața judecătorilor Nume greu din showbiz, implicat în scandalul drogurilor. Va răspunde în fața judecătorilor
infoactual.ro
Horoscop: Soarele intră în Vărsător. Cum este afectată o zodie Horoscop: Soarele intră în Vărsător. Cum este afectată o zodie
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si