Bacalaureat 2020 toamna. Ce subiecte au picat la examenul de Matematică M1, M2 şi M3

A doua probă din cadrul Bacalaureat 2020 toamna are loc astăzi. Ce subiecte au picat la examenul de Matematică M1, M2 şi M3?

Author: Andreea Stoica marți 25 august 2020 , 09:00

Bacalaureat 2020 toamna subiecte matematica m1 m2 m3
Bacalaureat 2020 toamna subiecte matematica m1 m2 m3
DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

In articol:

Elevii de clasa 12-a susţin astăzi a doua probă din cadrul Bacalaureat 2020 toamna, la Matematică şi Istorie. Iată ce subiecte au picat la Matematică M1, M2 şi M3!

Bacalaureat 2020 toamna. Ce subiecte au picat la examenul de Matematică M1, M2 şi M3
Bacalaureat 2020 toamna. Ce subiecte au picat la examenul de Matematică M1, M2 şi M3[Sursa foto: Edupedu]

Baremul de corectare va fi dispobibil pe EDU.ro la ora 15:00.

Bacalaureat 2020 toamna- subiecte Matematică. 3 ore pentru rezolvarea subiectelor

Probele scrise încep la ora 9:00, accesul elevilor în săli fiind permis până la ora 8:30. Toate măsurile de prevenire și combatere a îmbolnăvirilor prevăzute în ordinul comun MEC- MS nr. 4.267/841/2020 sunt valabile și pentru sesiunea august-septembrie a examenului de bacalaureat.

Timpul destinat elaborării unei lucrări scrise este de trei ore, din momentul în care s-a încheiat distribuirea subiectelor fiecărui elev.

Toate sălile de examen au în dotare camere funcționale de supraveghere video și audio.

Citeste si: Elevii înscrişi la sesiunea de toamnă a Bacalaureatului nu au intrat la prima probă scrisă pentru că au avut temperatura peste 37,3

Pentru rezolvarea subiectelor, candidații vor folosi numai cerneală sau pastă de culoare albastră, iar pentru executarea schemelor și a desenelor, vor utiliza numai creion negru. Pentru probele scrise la Matematică și Geografie, candidații pot apela doar la instrumente de desen. La probele scrise, mijloacele/instrumentele de calcul sunt interzise, iar hârtia folosită este doar cea distribuită în sala de examen.

Pentru elevii care solicită și primesc, în cazuri justificate, aprobarea Comisiei Naționale în vederea susținerii probelor cu subiectul de rezervă, se organizează proba scrisă/probele scrise după finalizarea ultimei probe prevăzute în calendarul de desfășurare a examenului.

Bacalaureat 2020 toamna subiecte matematica m1 m2 m3
Bacalaureat 2020 toamna subiecte matematica m1 m2 m3

Reguli stricte pentru elevi

Este interzisă introducerea în sălile de examen a unor obiecte, precum ghiozdane, rucsacuri, sacoșe, poșete etc. De asemenea, elevii vor fi informați că este interzis accesul în săli cu orice fel de lucrări: manuale, dicționare, notițe, însemnări etc., precum și cu orice mijloc electronic de calcul, de stocare de informații sau de comunicare (stick-uri de memorie, telefoane, tablete etc.).

Citeste si: Bacalaureat 2020 toamnă. Ce subiecte au picat la Limba română

În același timp, candidaților le este interzis să comunice între ei sau cu exteriorul, să transmită ori să schimbe între ei foi din lucrare, ciorne, notițe sau alte materiale care ar putea fi utilizate pentru rezolvarea subiectelor, pentru comunicare în interior sau cu exteriorul. Cei surprinși în aceste situații vor fi eliminați din examen, indiferent dacă materialele/obiectele interzise au fost folosite sau nu, indiferent dacă au fost introduse de aceștia ori de alți candidați, de cadre didactice din comisie sau de alte persoane și indiferent dacă ei au primit ori au transmis materialele interzise. Drept consecință, acești candidați nu mai au dreptul de a participa la următoarele două sesiuni.

Câţi elevi s-au înscris la sesiunea de toamnă a Bacalaureatului?

Peste 42.700 de candidaţi s-au înscris în vederea susținerii probelor din a doua sesiune (august- septembrie) a examenului național de bcalaureat 2020, începând de luni, 24 august. Conform datelor transmise de inspectoratele şcolare judeţene, din totalul celor înscrişi, peste 24.900 de candidați provin din promoţia 2019-2020, iar aproximativ 17.800 de candidați sunt din promoţiile anterioare.

Citeste si: Bacalaureat 2020 toamna. Ce subiecte au picat la Matematică. Vezi PDF

Calendarul examenului de Bacalaureat 2020 toamnă

Probele scrise sunt programate în săptămâna 24- 27 august, după următorul calendar:

24 august: Limba și literatura română- E.a)
25 august: proba obligatorie a profilului- E.c)
26 august: proba la alegere a profilului și specializării- E.d)
27 august: Limba și literatura maternă- proba E.b)

Bacalaureat 2020 toamna subiecte matematica m1 m2 m3
Bacalaureat 2020 toamna subiecte matematica m1 m2 m3

Echivalarea și recunoașterea competențelor lingvistice și digitale se vor derula în zilele de 28 și 31 august, respectiv 1 septembrie. În acest sens, comisiile de bacalaureat din unitățile de învățământ liceal vor calcula mediile candidaților și vor asigura echivalarea/recunoașterea nivelurilor de competență la probele de profil din cadrul examenului național de bacalaureat (2020), potrivit metodologiei specifice.

Când se afişează notele la BAC 2020

Afișarea primelor rezultate înregistrate la probele scrise va avea loc în data de 2 septembrie (până la ora 12:00) și va fi urmată de etapa depunerii contestațiilor, în aceeași zi, în intervalul orar 14:00- 20:00.

La fel ca în prima sesiune, rezultatele elevilor vor fi publicate prin anonimizarea numelui și a prenumelui, în conformitate cu prevederile specifice în vigoare (Regulamentul general privind protecția datelor- RGPD).

Citeste si: Bac 2020, sesiunea de toamnă: Calendarul probelor și regulile de examen

Cum se depun contestaţiile?

Contestațiile pot fi depuse atât în format fizic, cât și electronic. În acest caz, candidații completează, semnează și depun/transmit electronic inclusiv o declarație-tip în care se menționează faptul că au luat cunoștință că nota acordată ca urmare a soluționării contestației poate modifica, după caz, nota inițială, prin creștere sau descreștere. Pentru candidații minori, declarația-tip este semnată și de către părinții/reprezentanții legali ai acestora.

Rezultatele finale, după soluționarea contestațiilor (3-4 septembrie), vor fi comunicate sâmbătă, 5 septembrie.

Bacalaureat 2020 toamna subiecte matematica m1 m2 m3
Bacalaureat 2020 toamna subiecte matematica m1 m2 m3

La prima probă a examenului au lipsit peste 3.100 de elevi

La prima probă scrisă a examenului național de bacalaureat (sesiunea august- septembrie 2020), proba E).a)- Limba și literatura română, desfășurată astăzi, 24 august, au participat 12.499 de candidați din 15.675 înscriși.

Nu s-au prezentat 3.131 de candidați, în timp ce 45 de candidați au fost eliminați pentru fraudă sau tentativă de fraudă. 10 candidați au avut temperatura peste 37.3 ̊C, doi au fost în izolare la domiciliu, iar trei spitalizați/carantinați.

Subiectele și baremul de corectare pentru proba de Limba și literatura română au fost publicate la ora 15:00, pe site-ul subiecte.edu.ro, de către Centrul Național de Politici și Evaluare în Educație.


Abonează-te pe


Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si