
1 din 5 | Beneficii și contraindicații pentru ridichea roșie.

2 din 5 | Totul despre ridichea roșie.

3 din 5 | Ce vitamine benefice organismului conține ridichea roșie?

4 din 5 | Cine sunt persoanele care trebuie să evite consumul de ridiche roșie?

5 din 5 | Preparate cu ridichi
Ridichea roșie sau denumirea științifică Raphanus sativus este o legumă care este cultivată în zonele cu climă temperată pentru rădăcina gustoasă pe care o are.
Ridichea roșie este originară din Grecia Antică și Imperiul Roman, dar nu se știe cu exactitate locul în care a fost cultivată pentru prima dată. Cele mai comune ridichi care se găsesc în România sunt cele care au miezul alb și coaja roșie- Ridichile roșii.
Iată care sunt beneficiile acestor legume, dar și cine sunt persoanele care ar trebui să se ferească în a le consuma!
Totul despre ridichea roșie.
Beneficii și proprietăți
Pe lângă gustul bun pe care îl au, ridichile reprezintă un adevărat complex de vitamine, minerale și substanțe nutritive. Printre vitaminele care se regăsesc în compoziția lor, se numără și: vitaminele B2, B3, B6, B9, A, C, E, K.
Citeste si: VIDEO- Au apărut primele roșii românești în supermarket-uri. Prețul este cu 20% mai mare anul acesta
Sunt importante surse de calciu, fier, magneziu, dar și alte elemente necesare fiecărui organism. 100 de grame de ridichi asigură 20% din necesarul zilnic de vitamina C, având doar 18 kcal.
Pe lângă vitaminele și mineralele pe care le conține, ridichea roșie conține compuși bioactivi unici care aduc beneficii extraordinare pentru sănătate.
Ce vitamine benefice organismului conține ridichea roșie?
Au proprietăți fungice și antibacteriene, dar mai ajută și la: scăderea riscului de boli cardiovasculare, mentinerea sanatoasa a rinichilor si a ficatului, previne cancerul, combate retenția de apă din corp, combate infecțiile tractului urinar, reglează tensiunea arterială, ajută
la întărirea sistemului imunitar, încetinește procesul de îmbătrânire și are efecte benefice împotriva depresiei și a oboselii.Contraindicații. Cine sunt cei care nu au voie să consume ridichea roșie?
Printre persoanele care ar trebui să consume moderat ridichi sunt cele care suferă de glandă tiroidă pentru că pot apărea dezechilibre hormonale care să agraveze boala.
Citeste si: Contraindicaţii urzici: Cine trebuie să le evite?
Nu sunt indicate persoanelor care se confruntă cu probleme digestive acute precum gastrita sau colita.
Cine sunt persoanele care trebuie să evite consumul de ridiche roșie?
Din cauza uleiurilor esențiale pe care le conține, ridichea nu este recomandată femeilor însărcinate, din cauza faptului că poate provoca un avort spontan sau o naștere prematură.
Rețete cu ridichi
Ridichile sunt unele dintre legumele favorite, mai ales în sezonul primăverii, atunci când sunt cele mai fragede.
-Salată de ridichi cu brânză
-Tartă cu ridichi
Preparate cu ridichi
-Salată de ridichi cu ceapă verde
-Ridichi roșii la cuptor
-Salată de ridichi cu ouă
Citeste si: Adevărul despre leurdă, planta care a invadat pieţele
Este absolventă a Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării din cadrul Universității București, specializarea Jurnalism și a urmat cursurile unui masterat în Resurse Umane.
A fost atrasă din timpul liceului de domeniul jurnalistic, motiv pentru care încă de pe băncile facultății a trecut prin redacțiile unor publicații și posturi de televiziune.
Și-a început cariera în presă în anul 2021 ca redactor pentru site-ul stirilekanald.ro, unde se află și astăzi și unde pune în practică pasiunea pentru jurnalism.