Roaming-ul a fost eliminat. Din 15 iunie o sa vorbim mai ieftin dintr-o tara in alta, in interiorul Uniunii Europene!

Tarifele de roaming au fost eliminate, iar taxele pe care se pot aplica intre companiile de telefonie mobila au fost reduse. Asadar, fiti cu bagara de seama. Este mai ieftin, dar nu gratis!

Webeditor: V.P. Author: Stirile Kanal D miercuri 07 iunie 2017 , 19:24

DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

Chiar si un sms trimis dintr-o tara in alta este costisitor in acest moment. In plus, plateste atat expeditorul, cat si destinatarul. Despre transferul de date ce sa mai spunem?

 RAZVAN PASCU, CONSULTANT IN TURISM:
 Eu am folosit internetul pe telefonul mobil in tari precum Japonia, Statele Unite, Singapore, Kuala Lumpur, in Malaesia.


 

Si asta pentru ca, in unele situatii, tarifele de roaming erau, culmea, mai acceptabile in afara Europei decat pe continent.

Parlamentul European a eliminate tarifele de roaming pentru tarile membre UE. Suna bine, nu? Dar exista si o continuare.

De asemenea, au fost modificate limitele maxime ale tarifelor pe care companiile si le aplica reciproc. In general, dintr-o tara in alta, nu folosesti doar reteaua companiei la care ai incheiat abonamentul.

SERVICII DE DATE:
IN PREZENT: 50 DE EURO/ GB.
DIN 15 IUNIE 2017: 7,7 EURO/GB.
TARIFE APLICATE INTRE COMPANII

In prezent, companiile se puteau taxa reciproc pentru serviciile de date in roaming cu pana la 50 de euro pe fiecare gigabyte. De la jumatatea lunii, plafonul scade la 7,7 euro in tarile UE.

E o scadere uriasa, dar totusi ramane un cost care se va vedea in facturi.

Asta inseamna ca vom suna din Franta in Romania, ca si cum am vorbi de la Oradea la Buzau, nu? Da si nu. Lucrurile nu sunt niciodata chiar atat de simple."

SERVICII VOCE SI SMS:
IN PREZENT:
5 EUROCENTI/MINUT (VOCE)
2 EUROCENTI/SMS
DIN 15 IUNIE 2017:
3,2 EUROCENTI/MINUT (VOCE)
1 EUROCENT/SMS
TARIFE APLICATE INTRE COMPANII

Din 15 iunie, companiile de telefonie mobila se pot taxa reciproc cu numai 3,2 eurocenti pe fiecare minut de convorbire si 1 eurocent pe fiecare sms.

RAZVAN PASCU, CONSULTANT IN TURISM:
Faptul ca Uniunea Europeana a eliminat tarifele mari pentru serviciile de roamning e imbucurator pentru toata lumea.

Eliminarea tarifelor de roaming  si plafonarea celor aplicate intre companii face mult mai atractiva folosirea telefonului in vacanta. Totusi, daca nu exista masura, veti ajunge tot la o factura incarcata. Asadar, este indicat sa monitorizati aceste costuri. Si nu uitati: roamingul va disparea doar in Uniunea Europeana.
 


Abonează-te pe

Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si