Rodia. Cum o cureți și cum o consumi? Beneficiile pentru sănătate

Rodia. Cum o cureți și cum o consumi? Rodia este fructul unui arbust care se numește rodiu sau rodier. Aceasta aduce multe beneficii pentru organismul nostru, atunci când este consumată. Iată ce proprietăți are și cum trebuie consumată!

Rodierul este un arbore mic sau arbust foios de înălțime până la 5–8 m. Termenul de rodie reprezintă fructul, iar planta se numește rodiu sau rodier.

Cum o cureți și cum o consumi?

Se rulează fructul pe masă, apăsând ușor pentru a-i înmuia coaja care este tare. Apoi, cu un cuțit bine ascuțit se crestează ușor pe zona meridiană și se rotesc în sens opus cele două jumătăți orizontale, până se desprind complet.

Citeste si: Beneficiile și contraindicațiile gutuilor: Cine nu ar trebuie să le mănânce?

Se ia o lingură de lemn și se bate coaja de rodie deasura unui bol, ca să cadă semințele.

Care sunt beneficiile rodiei?

Rodia te protejează de bolile cardiace

Atunci când consumăm rodie, menținem tensiunea arterială în parametri normali, prevenind infarctul miocardic și alte probleme ale inimii.

Citeste si: Cum se prepară pelteaua de gutui? Rețeta tradițională

Antioxidanții din rodie scad, de asemenea, nivelul de colesterol “rău” (LDL-colesterol), prevenind formarea cheagurilor de sânge pe artere.

Rodia este benefică pentru anemici 

Rodia are un conținut ridicat de fier, care reduce simptomele neplăcute ale anemiei precum extenuarea, amețeală și lipsa energiei ori problemele de auz.

Rodia are efecte pozitive pentru sănătatea orală 

Proprietățile antibacteriene și antivirale ale rodiilor protejează dinții și gingiile de problemele ce ar putea apărea la nivelul cavității bucale.

Digestia este ajutată prin consumul de rodie

Rodiile sunt bogate în fibre, iar consumul unei singure rodii pe zi este suficient pentru ca organismul să-și procure cantitatea zilnică de fibre de care are nevoie. Rodiile mențin sistemul digestiv sănătos.

Îmbunătățesc starea de spirit

Potrivit studiilor, rodiile sunt de ajutor nu numai la nivel celular, ci și în ceea ce privește sănătatea emoțională și mintală. Cei care consumă în mod constant suc de rodii, și-au îmbunătățit starea de spirit, iar stările anxioase sunt ameliorate.

Citeste si: Fructul kaki, delicatesă vrânceană

 


Autor

Este studentă în anul 3 la Facultatea de Jurnalism și Științele Comunicării, Universitatea din București. ”Pasiunea pentru jurnalism o am încă de mică, atunci când scriam în jurnale gânduri, idei și dorințe pe care le aveam. Pasiunea s-a menținut și peste ani, realizând că acest domeniu înseamnă multă cunoaștere. Diversitatea pe care o oferă jurnalismul mă face să mă regăsesc total, drept urmare am aplicat și pentru un job în domeniu”.

Îi place să descopăr mereu locuri noi și să cunoască oameni. Natura reprezintă pentru Alexandra locul în care se deconectează de fiecare data.

Cărțile de dezvoltare personală și psihologie au devenit o pasiune pentru ea: ”Părerea mea este că ne ajută în sfera autocunoașterii, cât și în relaționarea cu ceilalți”.

”Pe viitor sper să lucrez tot în presă și să ajung un jurnalist de success”.

Îți Recomandăm Și...
Parteneri