Romania a ajuns pe buza prapastiei politice! In timp ce Klaus Iohannis vrea sa evite o instabilitate politica, PSD ia in calcul suspendarea presedintelui

Romania este din nou pe buza prapastiei politice. Cartile sunt acum pe masa presedintelui Klaus Iohannis, care a spus ca vrea sa evite o eventuala instabilitate politica. In schimb, PSD ia in calcul chiar si suspendarea sefului statului, daca acesta nu va nominaliza premierul desemnat de coalitia de guvernare.

Author: V.P. marți 16 ianuarie 2018 , 19:03

DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

KLAUS IOHANNIS:  Aceasta situatie in care s-a ajuns ma nemultumeste profund si este o situatie care ma ingrijoreaza

Presedintele spera sa nu mai fie pus intr-o astfel de situatie atat de repede. Numai ca...

KLAUS IOHANNIS: la un an de la alegeri avem deja doua guverne esuate

Si ambele au fost daramate de partidul care le-a investit. Dupa un an zbuciumat din punct de vedere politic, dar extrem de generos in privinta economiei, seful statului vrea un guvern cat mai rapid.

KLAUS IOHANNIS -  aceasta nesiguranta politia nu trebuie sa degenereze in instabilitate politica

Cine va fi premierul nominalizat de seful statului? Psd-istii spera ca va fi cel desemnat de ei. Au si lansat un avertisment dur catre Cotroceni.

LIA OLGUTA VASILESCU:  in cazul in xare presedintele romaniei nu va respecta constitutia romaniei este un motiv de ssupendare a presedintelui

Social-democratii spun ca au in continuare o majoritate in parlament.

LIA OLGUTA VASILESCU- vom demonstar ca avem o majoritate calificata pentur a demonstra ca avem un nou guven in parlament.

Olguta Vasilescu spune ca un refuz al presedintelui de a numi un premier din coalitia de guvernare ar incalca constitutia. Ea a facut referire la articolul 95 din legea fundamentala, care spune ca

ARTICOLUL 95
-in cazul savarsirii unor fapte grave prin care incalca prevederile Constitutiei, Presedintele Romaniei poate fi suspendat din functie de Camera Deputatilor si de Senat, in sedinta comuna, cu votul majoritatii deputatilor si senatorilor, dupa consultarea Curtii Constitutionale.(...)

Numai ca si Klaus Iohannis are cateva parghii prin care poate refuza un premier. Tot in Constitutie scrie ca...
 
     
ARTICOLUL 103
(1) Presedintele Romaniei desemneaza un candidat pentru functia de prim-ministru, in urma consultarii partidului care are majoritatea absoluta in Parlament ori, daca nu exista o asemenea majoritate, a partidelor reprezentate in Parlament.- SURSA: CONSTITUTIA ROMANIEI

Cum in acest moment nu exista o formatiune care sa aiba majoritatea absoluta, teoretic, seful statului ar putea numi si pe cineva din opozitie, daca el considera ca ar putea strange destule voturi pentru investitura.
In urma cu 3 luni, Iohannis spunea ca...

KLAUS IOHANNIS: daca si acest guvern ar cadea, atunci ar trebui sa ne punem intrebarea la modul extrem de serios daca PSD ar mai avea capacitatea sa guverneze"

Intre timp, Iohannis l-a desemnat ca premier interimar pe ministrul apararii, Mihai Fifor. Asta dupa ce Mihai Tudose s-a dus personal la Cotroceni cu demisia in mana.
 


Abonează-te pe


Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si