Potrivit informațiilor transmise de antena3.ro, în această dimineață s-au înregistrat temperaturi negative, cu valori de -1 grad Celsius. Se pare că vremea se înrăutățește, iar România ar fi traversată de un val polar. Cum va fi prognoza meteo în perioada următoare?

Val polar în România! Cum va fi vremea?

Un val polar a traversat România și se pare că a fost motivul furtunilor din ultima perioadă.

Se pare că vremea rece se va menține în țară, iar rezultatul va fi reprezentat de temperaturi mai scăzute față de normalul perioadei.

Citește și: România, în viziunea părintelui Constantin Necula. Capitolul la care țara noastră se prăbușește de la o zi la alta: ”Doamne ferește”

ploaie

România este cuprinsă de un val polar

[Sursa foto: istockphotos]

Citeste si: Greutate si inaltime copii in functie de varsta- catena.ro

Citeste si: Suspectul crimei din Brăila a mărturisit tot ce s-a întâmplat în cabinetul stomatologic! Ce confesiune i-a făcut Marina Gavril înainte să fie omorâtă: "Mi-a zis că..."- wowbiz.ro

"Un front atmosferic rece a traversat teritoriul țării noastre și a determinat o scădere a valorilor termice, dar și apariția precipitațiilor și a unor fenomene specifice instabilității atmosferice, cum ar fi vijelii, căderi de grindină și frecvente descărcări electrice. Ne regăsim în continuare sub influența unei mase de aer rece ce se va manifesta în mod deosebit în jumătatea de est a teritoriului, prin temperaturi mai scăzute decât în mod normal a avea la această dată.

Această masă de aer rece va persista până la mijlocul acestei săptămâni, astfel încât temperaturile maxime se vor situa în mare majoritate între 12-13 grade în zona litoralului și în depresiunile din estul Transilvaniei, până la cel mult 23-24 de grade în regiunile vestice", a declarat Alina Șerban, meteorolog ANM, potrivit antena3.ro.

Meteorologul a declarat că în zonele montane este posibil ca precipitațiile să cadă sub formă de ninsoare și lapoviță.

De asemenea, meteorologul a adus și o veste îmbucurătoare. De la mijlocul săptămânii se așteaptă ca vremea să se încălzească.

Citește și: Ultimul termen în cazul avocatului Sebastian Felecanu, acuzat de uciderea iubite însărcinate, de aceeași profesie, Monica Cioată. Adrian Cuculis: "Este acreditată puternic varianta omorului calificat"

vremea

România este cuprinsă de un val polar

[Sursa foto: istockphotos]

"Foarte probabil că la altitudini mari vom mai avea lapoviță și ninsoare și vom mai avea ploi și prin partea de vest și de sud a teritoriului. Astăzi, în sud, mâine şi poimâine, în regiunile vestice. De la mijlocul săptămânii sperăm într-o încălzire a vremii în toate regiunile, dar apar din nou precipitațiile, ploile, în mod deosebit, pe arii mai extinse", a declarat Alina Șerban, meteorolog ANM, potrivit antena3.ro.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si