România la un pas de un dezastru similar celui din Beirut. Se întâmplă în aceste momente

Cabina unui TIR încărcat cu azotat de amoniu a luat foc. Un drum naţional este blocat.

Catalina Popa, joi 13 august 2020 , 12:34

DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

In articol:

Cabina unui TIR încărcat cu azotat de amoniu, a luat foc pe DN69 Timişoara - Arad. Circulaţia rutieră este blocată, iar poliţiştii au luat măsura izolării perimetrului.

Potrivit centrului INFOTRAFIC, la intersecţia DN59 cu DJ 692, în zona localităţii Sânandrei din judeţul Timiş, cabina unui TIR, încărcat cu azotat de amoniu, a luat foc.

Echipajele de poliţie au luat măsura izolării perimetrului, iar pompierii acţionează acum pentru lichidarea incendiului.

OMS: Mai mult de jumătate dintre spitalele din Beirut nu mai funcţionează

După o evaluare a 55 de clinici şi centre sanitare din Beirut, "ştim că puţin peste 50% dintre aceste instituţii sunt scoase din uz", a declarat Brennan într-o conferinţă de presă la Cairo.

El a adăugat că trei spitale principale sunt nefuncţionale şi alte trei nu funcţionează la capacitate maximă.

Citeste si: Iubitul Elenei Udrea îl susține pe Traian Băsescu la Primărie! Adrian Alexandrov e entuziasmat: “Cel mai bun primar pe care l-a avut Bucureștiul se întoarce”

Citeste si: Fiica lui Valentin Ceaușescu a sărbătorit pe plajă absolvirea Facultății de Arhitectură!

Două explozii puternice au zguduit marţi, 4 august, capitala libaneză Beirut. În urma acestei catastrofe, Beirutul este o ruină. Bilanţul provizoriu arată că 171 de persoane au murit, peste 6.000 au fost rănite în urma exploziei a 2.750 de tone de nitrat de amoniu depozitat în portul din Beirut fără măsuri de siguranţă. Premierul Hassan Diab şi cabinetul său au demisionat. Serviciile de securitate avertizaseră autorităţile încă din luna iulie cu privire la pericolul stocului de material explozibil. Starea de urgenţă a fost decretată iar de mai multe zile libanezii protestează şi cer demisia preşedintelui Michel Aoun.

Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si