Costul total al achiziţiei este estimată la 3,31 miliarde lei (677,29 milioane euro) plus TVA.

România va achiziționa sisteme portabile de rachete antiaeriene de miliarde de lei

De asemenea, autoritatea contractantă preconizează că vor exista 10 ofertanţi, iar ″dacă sunt mai mult de 10 candidaturi admisibile, se selectează primele 10 candidaturi din clasamentul stabilit în ordinea descrescătoare a cifrei privind livrările de produse similare în ultimii 5 ani, conform Profit.ro.

Astfel, durata contractului, cu tot cu perioada de garanţie, va fi de 7 ani.

Citeste si: Zelenski, aspru criticat după ultimele declarații. Liderul a ascuns asta poporului ucrainean

România va cumpăra sisteme portabile de rachete antiaeriene de miliarde de lei

România va cumpăra sisteme portabile de rachete antiaeriene de miliarde de lei

[Sursa foto: PixaBay]

Numărul ucrainenilor care au intrat în România până în prezent a trecut vineri de 2 milioane

Mai mult de 340.000 de persoane au trecut prin punctele de frontieră, vineri, a anunțat Poliţia de Frontieră.

Oamenii legii mai precizează că în ţară au intrat 12.531 de cetăţeni ucraineni, numărul celor care au intrat în România începând cu perioada preconflict depăşind 2 milioane.

Citeste si: Alimente bogate in B12. Surse de vitamina B12- catena.ro

Citeste si: O româncă l-a păcălit pe iubitul italian să-și vândă casa și să-i dea toți banii. L-a părăsit și și-a deschis un magazin în Focșani- antena3.ro

Citeste si: Mesajul Ucrainei pentru nord-coreenii trimiși să lupte de partea lui Putin. ”Mii de soldați ruși au luat decizia corectă”- wowbiz.ro

Citeste si: Explozie într-un apartament din Constanța. În apartament se aflau trei persoane

”În data de 19.08.2022, prin punctele de fro­ntieră de la nivelul întregii ţări au efectuat formalităţile de control (atât pe sensul de intrare, cât şi pe cel de ieşire) aproximativ 346.000 de persoane, cetăţeni români şi străini, cu peste 86.400 mijloace de transport.  Pe sensul de intrare în România, au fost 141.933 de

persoane, dintre care 12.531 de cetăţeni ucraineni (în scădere cu 0,6% faţă de ziua precedentă ”, transmite sâmbătă, Poliţia de Frontieră.

Așadar, începând cu data de 10.02.2022 (perioadă pre-conflict), până la data de 19.08.2022, ora 24.00, la nivel naţional, au intrat în România 2.000.265 cetăţeni ucraineni.

Citeste si: Scenariul care l-a făcut celebru pe Barabaș, cel mai căutat român de pe lista FBI-ului. Detaliile întregului plan

În privința activităţilor specifice în  punctele de trecere şi  „frontiera verde” poliţiştii de frontieră au constatat 60 de fapte ilegale (31 de infracţiuni şi 29 de contravenţii) săvârşite atât de cetăţeni români, cât şi străini.

Totodată, nu s-a permis intrarea în ţară a 18 cetăţeni străini, care nu îndeplineau condiţiile prevăzute de lege şi, de asemenea, nu s-a permis ieşirea a 69 cetăţeni români, din diferite motive legale.

 

 


Abonează-te pe


Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si