România în top trei țări din UE, în privința vaccinării CORONAVIRUS

România se află pe locul 3 în Uniunea Europeană în ce priveşte dozele de vaccin administrate raportat la o sută de persoane şi procentul persoanelor vaccinate cu a doua doză.

Author: Georgiana Balaban joi 18 februarie 2021 , 20:58

românia vaccinată împotriva coronavirus
Vaccinarea anti coronavirus.[Sursa foto: PixaBay]
DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

In articol:

Comitetul Naţional de Coordonare a Activităţilor privind Vaccinarea împotriva COVID-19 (CNCAV) anunţă că România se află pe locul 3 în Uniunea Europeană în ceea ce priveşte dozele de vaccin administrate raportat la o sută de persoane şi procentul persoanelor vaccinate cu a doua doză.

Citeste si: Consumul de alcool este interzis după vaccinarea anti-COVID. Medicii avertizează că nu este recomandat consumul de alcool după imunizare. Efectul vaccinului ar putea să nu fie la fel de puternic

Oamenii se vaccinează pentru a combate pandemia COVID-19

Potrivit CNCAV, un număr de 23.329.99 de doze de vaccin au fost administrate în ţările membre UE, conform celor mai recente estimări făcute de Bloomberg, media zilnică fiind de 683.136.

Citeste si: Ce scrie pe prospectul vaccinului AstraZeneca? Care sunt reacțiile adverse posibile

românia vaccinată împotriva coronavirus
Pandemia COVID-19 în România.[Sursa foto: PixaBay]

În acest clasament, România se află pe locul 3 privind doze de vaccin administrate raportat la o sută de persoane- 6,39% şi tot pe locul 3 în ce priveşte procent persoanelor vaccinate cu a doua doză- 2,6%.

Citeste si: Lora s-a vaccinat anti-COVID! Ce le-a transmis fanilor, imediat după ce l-a făcut: ”Am făcut eforturi”

De asemenea, ţara noastră ocupă locul 6 la numărul total de doze administrate- 1.240.408, procentul persoanelor vaccinate cu prima doză- 3,8% şi media zilnică a dozelor administrate- 38.492.

Citeste si: Moderna, Pfizer sau AstraZeneca? Cum îți poți alege vaccinul?


Abonează-te pe


Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si