Românii sunt mari amatori de gusturi noi, iar succesul restaurantelor italienești o dovedește. Platouri cu mezeluri italienești, risotto, pizza și bruschete cu cremă de ciuperci și ricotta. Sunt doar câteva din preparatele care se comandă într-un local cu specific italienesc, situat chiar în centrul Bucureștiului.

Citește și: Asasinul fugar din mafia italiană Edgardo Greco, găsit după 16 ani ca bucătar de pizza în Franța

Aici, rețetele clasice sunt interpretate, iar chefii adaugă un strop de viziune fiecărei farfurii.

”Majoritatea ingredientelor sunt din Italia, se lucrează pe fresh cu toate ingredientele. Este un meniu scurt, se va schimba din 3 în 3 luni, în funcție de cerințe și de vânzări.”, a transmis Viorel Maldașoiu, chef.

Unul dintre preparatele reinterpretate este risotto cu spanac și creveți.

Citeste si: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii- catena.ro

Citeste si: O româncă l-a păcălit pe iubitul italian să-și vândă casa și să-i dea toți banii. L-a părăsit și și-a deschis un magazin în Focșani- antena3.ro

Citeste si: Mesajul Ucrainei pentru nord-coreenii trimiși să lupte de partea lui Putin. ”Mii de soldați ruși au luat decizia corectă”- wowbiz.ro

Citește și: Trei rețete de primăvară cu spanac. Toate gospodinele trebuie să încerce aceste rețete

”Ca ingrediente folosim ceapă de apă, usturoi, baza de risotto, cremă de spanac. Separat se fac creveți în tigaie, se amestecă, se omogenizează baza de risotto și se montează cu straciatella și creveți deasupra.”, a spus Viorel Maldașoiu, chef.

Românii sunt mari fani de mâncare italienească

Studiile arată că românii sunt mari fani de mâncare italienească, numai anul trecut s-au vândut 5 milioane de pizza, Bucureștiul fiind astfel peste Milano sau Roma.

”Ne-am gândit să îmbinăm partea de natură de plante vii, partea de tot ce înseamnă gastronomia italienească, dar cu rețete autentice în care să transpunem toată Italia în prețul nostru final.”, a spus managerul localului, Eugen Tudose.

Localul, deschis anul trecut, este așadar un real succes. 

Andra Ionescu, reporter Kanal D, ne aduce mai multe informații: 

”În acest restaurant din Capitală, meniul are la bază rețete italienești reinterpretate. Asta înseamnă că veți simți gustul preparatelor la un alt nivel. Nu doar mesele sunt bogate, ci și designul acestui restaurant care te transpune direct în inima Italiei.”, transmite Andra Ionescu, reporter Kanal D.

Restaurantul are 18.000 de clienți, lunar, spun managerii, care au în meniu în jur de 40 de preparate italienești.


Abonează-te pe


Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si