Cetăţenii români care fac parte dintr-o  grupare itinerantă de criminalitate organizată ar fi comis, în perioada mai 2018- august 2019, 21 de furturi calificate din autotrenuri de marfă.

Prejudiciul de aproximativ 3,5 milioane euro constă în produse cosmetice, electronice şi componente IT, transmite Inspectoratul General al Poliţiei Române (IGPR).

Citeste si: Un polițist pe motocicletă a murit în urma impactului cu un Taxi- FOTO

Hoții făceau adevărate cascadorii pe autostradă

" În perioada februarie 2020- februarie 2021, poliţiştii Direcţiei de Investigaţii Criminale şi procurorii DIICOT- Structura Centrală, împreună cu poliţişti ai Direcţiei Generale de Poliţie a Municipiului Bucureşti, IPJ Olt şi IPJ Prahova- serviciile de investigaţii criminale, în colaborare cu Jandarmeria Franceză, au desfăşurat în comun activităţi de urmărire penală. Au fost efectuate cercetări într-un dosar de criminalitate transfrontalieră, înregistrat la Tribunalul Judiciar din Paris, care a vizat cetăţeni români, care ar fi constituit un grup infracţional organizat specializat în comiterea de furturi din autotrenuri aflate în mers, pe autostrăzile din Franţa", informează un comunicat al IGPR.

Modul de acţiune al grupului a constat în identificarea societăţii care comanda transportul de bunuri, a autotrenului şi urmărirea acestuia cu autoturisme puternice, prevăzute cu deschidere tip parasolar.

Citeste si: Ghid complet valori glicemie. Valorile normale ale glicemiei- catena.ro

Citeste si: Mama fostei campioane olimpice la gimnastică a murit duminică într-un accident rutier- wowbiz.ro

" Şoferul experimentat s-ar fi apropiat de autotren, unul dintre ceilalţi membri ai grupării ar fi escaladat plafonul spre capota de la motor, iar, după tăierea prelatei, ar fi intrat în remorcă, de unde ar fi aruncat bunurile vizate. Alte persoane ar fi fost însărcinate cu încărcarea lor în vehicule folosite în acest scop", arată sursa citată.

Citeste si: Detalii șocante despre moartea celor doi tineri iubiți din Dolj. Tatăl fetei murise exact în același loc cu 2 luni în urmă!

Percheziții în București și 3 județe

În dimineaţa de 17 februarie au fost efectuate 13 percheziţii domiciliare (7 în Bucureşti, 3 în Ilfov, 2 în Olt şi una în Prahova), care au vizat depistarea persoanelor bănuite de comiterea faptelor pe teritoriul francez, precum şi indisponibilizarea bunurilor, valorilor sau înscrisurilor de interes în cauză.

În urma acestor activităţi, au fost depistate două persoane (pentru care au fost emise mandate europene de arestare de către autorităţile judiciare din Franţa) şi mai multe înscrisuri, care pot fi folosite în probatoriul cauzei.

Cele două persoane au fost audiate, fiind reţinute, pentru a fi prezentate instanţei competente, în vederea confirmării mandatelor emise pe numele lor, precizează IGPR.

Citeste si: Cosmin, dezamăgit de faptul că Ștefania a fost interesată de preferințele lui Antoni. “Evident că nu era vorba de Giuly, era vorba de tine.”- kfetele.ro

Citeste si: Ileana Badiu, dezvăluiri despre divorțul de Dinu Pescariu. Ce a obținut în urma mariajului cu fostul tenismen: ”Am ieșit câștigată din această căsătorie”- radioimpuls.ro

Citeste si: Explicația Ambulanței care l-a preluat pe micuțul din Botoșani: „Ne-am gândit că este o criză efemeră"

Mandate europene de arestare

Pentru alţi şase cetăţeni români, au fost emise mandate europene de arestare, întrucât nu au fost depistaţi pe teritoriul României.

Activitatea a fost realizată împreună cu poliţişti din cadrul serviciilor pentru acţiuni speciale din cadrul DGPMB, IPJ Olt şi IPJ Prahova şi cu criminalişti din cadrul IGPR- Institutul Naţional de Criminalistică, DGPMB, IPJ Olt şi IPJ Prahova, fiind sprijinită de ofiţerul de legătură al Jandarmeriei

Franceze pe lângă Ambasada Franţei la Bucureşti şi specialişti EUROPOL.


Abonează-te pe


Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si