N-o spunem noi, ci un raport european, in care se scrie negru pe alb ca detinem recordul la infectii intraspitalicesti, mortalitate infantila, cancer si boli de inima.

Mai poate fi vindecat acest sistem?! Noul Ministru al Sanatatii vorbeste in exclusivitate pentru Stirile Kanal D despre problemele sistemului de sanatate din Romania si masurile care pot fi luate.

Nu ne onoreaza, dar...este diagnosticul dat de raportul Indexului European al Consumatorului de Sanatate. Din peste 30 de tari, al caror sistem medical a fost analizat, noi suntem ultimii. Dincolo de acest clasament amar, simptomele sistemului medical romanesc sunt resimtite din plin de pacienti, dar si de medici.

DR.  FLORIN BALANICA: "Suntem pe primul loc in UE la mortalitate, prin orice fel de boala cronica si pe primele locuri cand vorbi de obezitate, diabet, cancer, de boli cardiovasculare."

PRES. COLEGIULUI MEDICILOR DE FAMILIE, RODICA TANASESCU: "Mortalitatea infantila este o problema mai ales in zonele rurale, izolate, unde pacientele ajung greu la investigatii. Screening-urile au fost aproape inexistente in Romania, exista numai un screening pentru cancerul de col uterin- si acesta functioneaza foarte greu."

Sunt problemele sistemului medical romanesc de....28 de ani! In tot acest timp, autoritatile nu au gasit nici bani, nici solutii pentru a-l vindeca.

Citeste si: Gingii inflamate la bebelusi: cauze si solutii privind tratamentul- catena.ro

Citeste si: Suspectul crimei din Brăila a mărturisit tot ce s-a întâmplat în cabinetul stomatologic! Ce confesiune i-a făcut Marina Gavril înainte să fie omorâtă: "Mi-a zis că..."- wowbiz.ro

MINISTRUL SANATATII SORINA PINTEA: "Totul deriva de la o lipsa de transparenta totala, inclusiv chestiunea cu infectiile. da, sunt infectii in spitalele din Romania!  Da, se mai si moare din cauza infectiilor!”

Se poate trata sistemul medical astfel incat sa fie apt sa ne trateze si pe noi?!

MINISTRUL SANATATII SORINA PINTEA: "Nu spun ca detin miracole sau ca sunt magician! nu! cred ca implicarea tuturor este foarte importanta. Noi sa ne aplecam mai des la nevoile pacientului, pentru ca, pana la urma, aclamam acest sistem, dar foarte putin ne gandim la pacient. uitam ca exista, il pierdem printre hartii si toate celelalte."

Cei care s-au confruntat ani la rand cu aceste probleme nu mai cred de mult timp in ...miracole! Poate nici in solutii!

MINISTRUL SANATATII SORINA PINTEA: "Flexibilizarea ministerului pe care-l conduc si care poate ar debirocratizarea relatia medic – pacient. introducerea programelor  de screening, de anul acesta. Cred ca va fi un pic mai bine. dar daca nu vom concura cu totii n-are cum sa fie mai bine!"

Citeste si: Culiță Sterp, amintiri traumatizante din copilărie: „Râdeau copiii de mine.”- kfetele.ro

Citeste si: Descoperirea macabră în Timiș. Un tânăr de 24 de ani, gasit mort pe un câmp. Ar fi fost împuşcat în gât- radioimpuls.ro

Un lucru este cert!

PRES. COLEGIULUI MEDICILOR DE FAMILIE, RODICA TANASESCU: "Numai din vorbe nu se poate face nimic!"

Pentru ca promisiuni...au fost si in mandatele trecute. Mai putin, insa, si fapte!

DR. BALANICA: "Sistemul de sanatate din Romania are nevoie de o interventie chirurgicala majora! trebuie tras linie, stabilit o strategie, strategie care sa fie urmata indiferent de cine conduce tara."

Pana atunci....ramanem cu realitatea amara a statisticilor care ne trimit....in coada Europei in ceea ce priveste sistemul public de sanatate.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si