Românii din diaspora pot primi 200.000 lei de la stat dacă deschid o afacere în țară

Românii din diaspora pot primi până la 200.000 lei de la stat dacă deschid o afacere în țară și angajează minim doi oameni.

Author: Sorin Negru vineri 05 august 2022 , 12:44

start up nation 2022

Înscrierile se fac exclusiv online, pe platforma granturi.imm.gov.ro, până la 1 septembrie 2022.

[Sursa foto: Guvernul României]
DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

In articol:

Românii din diaspora care doresc să revină în țară și să investească într-o afacere pot obține finanțare de până la 200.000

lei prin intermediul programului Start-Up Nation, aflat la cea de-a treia ediție.

Citeste si: Aglomerație pe litoral în acest weekend. Sute de mii de turiști sunt așteptați la mare

Anunțul a fost făcut vineri într-un comunicat al Ministerului Antreprenoriatului și Turismului.

Citeste si: Start-Up Nation 2022 a fost lansat. Când este ultima zi în care pot fi trimise proiecte

Ministrul antreprenoriatului și turismului, Constantin-Daniel Cadariu, a precizat că românii din diaspora pot accesa o finanțare nerambursabilă de până la 200.000 lei "pentru a vă deschide propria afacere în țară! România vă așteaptă!”, a spus el.

Start-up Nation 2022. Cum poate fi obținută finanțarea de 200.000 lei

Suma maximă, în valoare de 200.000 lei, poate fi obținută dacă se vor crea prin proiect cel puțin două locuri de muncă full time.

Aplicanții care își asumă, în schimb, crearea unui singur loc de muncă, vor putea primi maximum 100.000

lei. Suplimentar, firma beneficiară trebuie să vină cu o cofinanțare în procent de cel puțin 5% din valoarea eligibilă a proiectului.

Citeste si: Tipuri de afaceri pe care le poți începe cu fonduri europene în 2022

„România este acasă! Aici putem clădi împreună un prezent și un viitor tot mai prosper, atât pentru noi, cât și pentru copiii noștri. Sunt multe oportunități de care puteți profita! Una dintre ele este programul Start-Up Nation, care are în premieră un pilon dedicat diasporei”, a declarat ministrul antreprenoriatului și turismului, Constantin-Daniel Cadariu.

Start-up Nation 2022. Înscrierile se fac exclusiv online

Pentru a accesa programul, în plus față de condițiile standard impuse de procedură( https://bit.ly/3BCYOfh), românii din diaspora trebuie să facă dovada domiciului sau rezidenței în străinătate în ultimele 12 până la momentul înscrierii, printr-un permis de ședere/dovadă de stabilire, viză de rezidență/de lungă ședere sau certificate de rezidență.

Înscrierile se fac exclusiv online, pe platforma  granturi.imm.gov.ro, până la 1 septembrie 2022. Persoanele interesate au la dispoziție și un manual, care cuprinde pașii necesari pentru aplicarea în cadrul programului:  https://bit.ly/3Jle5n7.

Bugetul total pentru Pilonul II Start-up Nation Diaspora este de 20.031.000 lei. Obiectivul Ministerului Antreprenoriatului și Turismului (MAT), instituție care gestionează și implementează programul, este de a finanța 1.000 de beneficiari.

Cei care doresc mai multe informații, pot suna la numărul de call-center MAT: 021 90 59.


Abonează-te pe

Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si