Ne aflăm în comuna Iepurești, județul Giurgiu. Sătenii de aici sunt afectați și ei de scumpiri, iar așteptările salariale au crescut. Cu greu ar mai accepta un loc de muncă pe mai puțin de 3.000 de lei.

Cei din Capitală vor salarii de peste 5000 de lei

"3500-4000. Cum mai e un salariu de 3000 de lei? Cum e salariul de 3000 de lei in zilele astea? Foarte puțin, abia ce m-am intors in tara, nu am lucrat pe astfel de salarii si inca ma gandesc daca sa raman sau nu."

Pe măsură ce ne apropiem de Capitală, așteptările salariale cresc și mai mult. Statisticile arată că în orașele mici aproape nimeni nu mai vrea să lucreze fără 4000 de lei.

Citeste si: Guvernul a publicat documentul cu scumpirile finale pentru români

"Decent cred că ar fi la 5000 de lei. Chiar prea puțin decent."

Citeste si: Hemoglobina: Ce este si ce se ascunde o valoare scazuta a acesteia?- catena.ro

Citeste si: „Am împins-o în râpă ca să mă salvez” Atitudinea șocantă a tânărului cu care Diana Maria era în pădure în ziua în care a fost sfâșiată de urs. Declarațiile lui au scandalizat pe toată lumea- wowbiz.ro

Iar în Capitală, unde costurile sunt cu totul altele, de la alimente și până la transport, fără 5000 de lei abia se mai găsesc oameni dispuși să lucreze, arată studiile.

Citeste si: Sf. Ilie 2022: Ce tradiţii se respectă în această zi sfântă?

"Dacă ar fi să-ți schimbi jobul chiar în momentul ăsta, de la cât ar porni așteptările salariale? 2 mii de euro."

Patronii nu își permit să plătească salariile cerute

"Undeva la 10.000 de lei. Având în vedere și chiriile care au crescut în ultima vreme, dacă mai ai și copii pe care trebuie să-i duci la școală, și mai dificil."

Cum viața e tot mai scumpă, și pretențiile sunt justificate. Se creează însă o problemă care afectează întreaga economie- patronii care nu își permit să plătească salariile, și o lipsă cronică de forță de muncă.

Citeste si: Horoscop săptămânal 4 iulie 2022- 10 iulie 2022. O săptămâna de vis pentru trei zodii. Nimic nu le va sta în cale!

Cătălin Mahu, managerul unui lanț de restaurante: "Oricât de mare este salariul, a doua zi apare problema că este prea mic. Dacă am putea să dăm salarii de miliarde le-am da, dar nu putem să le dăm pentru că în calculul de business numit "P and l" nu iese."

Citeste si: Curs valutar BNR azi, 5 iulie 2022. Ce se întâmplă cu euro la casele de schimb valutar?

Cercetările de piață arată însă că un job cu salariul afișat în anunț atrage mai mulți candidați, chiar dacă salariul nu este unul mare.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si