Lucian Ciuchita a pierdut procesul impotriva companiilor: Canton Production, Atmosphere Entertainment MM LLC, Boies/ Schiller Film Group, Randall Emmett/ George Furla Production LLC si Summit Entertainment LLC, printr-o decizie pronuntata de Tribunalul Bucuresti, romanul avand totusi drept de apel in maxim 30 de zile. Procesul a durat mai bine de doi ani, timp in care Ciuchita a adus dovezi ca ideea scenariului „Escape Plan”, avandu-i in rolurile principale pe Arnold Schwarzenegger si Sylvester Stallone, i-ar apartine.

Romanul sustine ca i-a incredintat un draft de scenariu unui agent roman stabilit in Statele Unite si care a promis ca-l va prezenta unor producatori de la Hollywood. Acesta n-a mai dat nici un semn de viata, insa un an mai tarziu, Ciuchita a avut surpriza sa descopere parti intregi din scenariul sau in filmul „Escape Plan”. Romanul a dat in judecata firmele producatoare, solicitand drepturi de autor. In timpul procesului, americanii au depus inclusiv o declaratie scrisa si semnata de Arnold Schwarzenegger, pe care insa romanul a reclamat-o ca fiind falsa.

Citeste si: Bebe la 1 luna – dezvoltarea bebelusului si sfaturi pentru parinti- catena.ro

Citeste si: Suspectul crimei din Brăila a mărturisit tot ce s-a întâmplat în cabinetul stomatologic! Ce confesiune i-a făcut Marina Gavril înainte să fie omorâtă: "Mi-a zis că..."- wowbiz.ro

Lucian Ciuchita nu numai ca a pierdut procesul, insa va trebui sa plateasca si o parte din cheltuielile de judecata, care se ridica la 2.000 dolari.

Scriitorul roman a reactionat vehement cand a auzit decizia tribunalului si a declarat ca va merge mai departe, luand in calcul chiar sa dea in judecata Romania la CEDO.


„Am crezut pana in ultima clipa ca exista dreptate, ca exista justitie independenta si ca avem o tara care isi respecta cetatenii. M-am inselat amarnic. Acum, dupa ce s-a pronuntat Tribunalul Bucuresti, dupa patru amanari consecutive, in favoarea americanilor, nu-mi ramane decat sa sper la dreptatea lui Dumnezeu. Poate, pana la urma, se va face dreptate. Dar pana atunci, stau eu stramb si gandesc drept, cum va argumenta judecatoarea N. aceasta decizie imposibil de acceptat intr-o tara in care justitia isi face datoria?! Abia astept sa vad ce minciuni va debita doamna judecator, si bine ca vor fi scrise ca sa le vada si Curtea de Apel si, daca tot asa va fi judecata din Romania, vor fi analizate si la CEDO. Sa vedem ce va argumenta la acuzatia foarte grava ca nu am avut parte de un proces corect, ca s-au facut abuzuri de neimaginat pe documente false, ca nu a contat procesul penal pentru fals si uz de fals, ca paratii nu au prezentat niciodata documente originale, doar niste fotocopii, si acelea cu modificari si stersaturi la data, ca s-au facut presiuni din partea Hollywood-ului ca procesul sa se incheie cat mai repede. Miza era mare, sa nu castige un scenarist roman, pentru a nu se crea un precedent”, a scris Lucian Ciuchita pe pagina lui de Facebook, dupa ce a aflat decizia judecatorilor. 


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si