Roșiile românești au apărut în piețe. Adevărul neștiut despre aceste tomate. Cât costă un kilogram? - VIDEO
Roșii. Au apărut în pieţe primele roşii româneşti de anul acesta. Preţul, însă, le lasă un gust amar cumpărătorilor. Trufandalele costă si de două ori mai mult decăt legumele din import. Un singur kilogram de tomate se vinde cu 25 de lei, cât costă şi unul de carne de porc.
Roșii. Un cumpărător spune că, de fiecare dată, merge direct la tarabele producătorilor autohtoni. De data aceasta a cumpărat două kilograme de roşii româneşti, pentru care a plătit nu mai puţin de 50 de lei. Gustul merită toţi banii, ne povesteşte el:
”Ceva mai gustos decât românesc, nu e, nici carne, nici legume, nici nimic... Uitați diferența. Alea sunt crude la mijloc, zici că au rădăcina înăuntru”
Roșii. Puţini sunt cei care nu se uită la preţ. Mai ales când lângă roşiile româneşti sunt aşezate lângă cele din Grecia sau Turcia, care costă mult mai puţin.
Preţurile roşiilor din import variază între 8 şi 12 lei, în timp ce tomatele autohtone costă între 20 şi 25 de lei.
Roșii. Cei care vor să guste roşii româneşti din prima recoltă de anula acesta vor plăti pe kilogram 25 de lei. Pentru aceeaţi bani puteţi cumpăra, de pildă, un kilogram de carne de porc.
Comercianţii recunosc că vânzările nu merg prea bine, dar nu cred că preţul mare sperie clienţii.