Duminica Floriilor 2022: Este dezlegare la peşte! 3 reţete delicioase pentru această zi sfântă

Duminica Floriilor 2022: Este dezlegare la peşte! Vă prezentăm 3 rețete rapide și gustoase cu pește, pentru Duminica Floriilor 2022!

Duminica Floriilor 2022: Este dezlegare la peşte! Mai sunt doar câteva zile până la sărbătoarea Floriilor, a doua zi cu dezlegare la pește din postul Paştelui. Astfel, după aproape 40 de zile de post, te poţi delecta cu mai multe mâncăruri delicioase pe bază de peşte. Antreuri, preparate la grătar sau salate, o selecție de reţete inedite din care să-ţi alegi preparatul favorit, pe să-l savurezi alături de familie la masa de Florii.

În Postul Paștelui, în zilele cu dezlegare la pește, te poţi delecta cu peşte, un aliment pe care nutriţioniştii îl recomandă de două ori pe săptămână, indiferent dacă este gras, slab, oceanic sau de crescătorie, pentru că este bogat în proteine de calitate şi acizi graşi Omega-3. 

În popor se spune că cine mănâncă pește de Florii va avea puteri tămăduitoare, se va lecui de orice boală și va avea noroc tot anul.

Citeste si: Când sunt Floriile 2022? Este dezlegare la peşte

Iată trei delicatese din pește, pe care să le pregătești de sărbătoarea Floriilor 2022!

Doradă la cuptor cu legume sotate

Ingrediente

  • 1 peşte doradă
  • 1 jumătate lămâie
  • 1 căţel de usturoi
  • 1 linguriţă oregano uscat
  • sare şi pier, după gust
  • 3 linguri ulei de măsline
  • 1 lingură unt
  • 100 g baby morcovi
  • 100 g mazăre dintr-o conservă

Mod de preparare:

Trebuie să preîncălzeşti cuptorul la 220  ͦC.  Cureţi peştele de solzi, de intestine şi de branhii, îl speli bine sub jet de apă rece atât în exterior, cât şi în interior. După care, asezonezi dorada cu oregano şi o ungi cu uleiul de măsline (2 linguri), cu sarea şi piperul, după gust.

În interiorul peștelui, pui usturoiul zdrobit şi sucul de lămâie. Dacă vrei ca peştele să fie mult mai fraged, iar aromele să se întrepătrundă foarte bine, îl acoperi cu o folie alimentară şi îl laşi la rece aproximativ un sfert de oră.

Citeste si: Cea mai delicioasă reţetă de urzici cu usturoi

Astfel, într-o tavă cu hârtie de copt, aşezi peştele (după ce ai îndepărtat folia alimentară) şi îl stropeşti cu uleiul de măsline rămas.

Îl laşi la cuptor între 20-25 de minute până se rumeneşte frumos.

Între timp, topeşti untul şi tragi la tigaie legumele din conservă, timp de câteva minute, fără ca tigaia să fie acoperită. Asezonezi cu sare şi piper, după gust.

Serveşti dorada decorată cu felii de lămâie.

Citeste si: Reţete de post cu spanac

Șnițele de pește

Ingrediente:

– 4 fileuri de ansoa și 8 fileuri de pește
-5-6 masline fara sambure
-1 mana de patrunjel
-1 catel de usturoi
-1 ou
-pesmet
-faina
-ulei de masline,

- 1 lamaie

Mod de preparare:

Mai întâi se toacă usturoiul, fileurile de anșoa, măslinele și pătrunjelul. Ungeți fileurile de pește cu amestecul format. Trecem fileurile prin faină, apoi prin oul bătut și apoi prin pesmet.

Citeste si: Ciulama de ciuperci de post: Reţeta simplă pentru această perioadă

Prăjim șnițelele în ulei sau le puteți pune la cuptor, iar când sunt gata le scoatem pe hârtie de bucătărie. Punem sare și stropim cu suc de lămâie. Să aveți poftă!

Crap cu roșii la cuptor

Ingrediente:

500 de grame de mușchi de crap,

2 roșii,

6 căței de usturoi,

condimente pentru pește,

sare și ulei.

Citeste si: 4 rețete de ciorbă de lobodă perfecte pentru post

Mod de preparare:  

Mai întâi se spală bucata de mușchi de crap, după care se șterge și se porționează la dimeniunile dorite. Apoi, se unge cu ulei și se presară puțină sare și condimente. După care, se adaugă bucățile într-o tavă mare de aragaz. În tavă se asează o hârtie de copt care se va tapeta cu ulei. Când este gata, îl puteți servi cu mămăliguță. Este un deliciu! Poftă bună!


Autor

A absolvit Facultatea de Jurnalism și Științele Comunicării, specializarea Comunicare și Relații Publice, în cadrul Universității din București.

Primii ei pași spre o carieră în jurnalism i-a făcut la postul de televiziune Kanal D, acolo unde a început mai întâi ca practicant în redacție, și ulterior a fost promovată pe o poziție de redactor de știri.

Alina are o experiență de aproape doi ani în domeniul presei și se declară pasionată de arta povestirii în scris. Printre pasiunile ei se numără și călătoriile, plimbările în natură care o inspiră de fiecare dată, lectura, dar și desenul și pictura.

Pasiunea pentru jurnalism a descoperit-o încă de pe băncile liceului, când se vedea deja în redacția unui post de televiziune cunoscut.

Acum, ca redactor de știri, poate spune că, pentru ea, scrisul înseamnă o comunicare fără blocaje, un instrument prin care poate transmite publicului multiple cunoștințe câștigate pe parcursul experienței acumulate. Uneori îi place să spună că scrisul poate însemna mult mai mult, și anume o evadare din cotidianul cenușiu, care o poate transpune într-un tărâm de poveste, plin de culoare și emoție. De asemenea, în redactarea articolelor pentru stirilekanald.ro îi place să relateze mereu adevărul și informațiile de actualitate.

Îți Recomandăm Și...
Parteneri