Sâmbăta aceasta, de la ora 15:00, în „ROventura” - Incursiune de poveste pe plaiuri dobrogene

Sâmbăta aceasta, de la ora 15:00, „ROventura” își începe incursiunea în Dobrogea. De data aceasta, George Mihai și Andreea Străvoiu ne vor arata, în premieră, spectaculoasele locuri cu o veritabilă comoară neexploatată a Dobrogei, cele mai vechi așezăminte monahale din România.

Author: Georgiana Balaban vineri 04 iunie 2021 , 14:53

roventura 5 iunie 2021
Emisiuni de poveste la KANAL D.[Sursa foto: Captură KANAL D]
DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

In articol:

Primul popas al roventurienilor este la Murfatlar, locul în care vom descoperi povestea incredibilă a unor comori arhologice uitate, dar și felul în care a reușit un tânăr antreprenor să pună Valu lui Traian pe harta turistică a țării.

roventura 5 iunie 2021
Prezentatorii emisiunii „ROventura”.[Sursa foto: Captură KANAL D]

roventura 5 iunie 2021
Peisaje inedite.[Sursa foto: BLC Media]

roventura 5 iunie 2021
Plaiuri dobrogene la ROventura.[Sursa foto: Captură KANAL D]

Citeste si: Cozmin Gușă, aseară la „40 de întrebări cu Denise Rifai”, a vorbit despre umilințele îndurate în armată și pe cine a iubit, de fapt, în taină! Kanal D, pe primul loc în topul televiziunilor, la orașe

roventura 5 iunie 2021
Emisiuni Kanal D.[Sursa foto: Captură KANAL D]

roventura 5 iunie 2021
Imagini inedite.[Sursa foto: BLC Media]

„ROventura” doar la Kanal D

George Mihai si Andreea Străvoiu ajung la Ansamblul rupestru. Aici, Bisericile din cretă de la Murfatlar ar fi cele mai vechi de pe teritoriul României de azi, ceea ce le transformă într-un tezaur, unul ce a fost dintotdeauna interzis publicului larg.

O înlânțuire de galerii, un labirint de biserici și chilii săpate în dealul de cretă, asta reprezintă locul în care s-ar fi născut Creștinismul modern. Ansamblul rupestru de o valoare inestimabilă adăpostește foarte multe simboluri creștine dar și precreștine, fiind singurul loc din România unde au fost găsite celebrele rune folosite de vikingi. Acest loc ce respiră aer de patrimoniu mondial, e totodată și dovada că a existat viață monahală pe acest străvechi pământ dobrogean, încă din secolul X. Un loc desprins parcă de pe o altă planetă, dune albe ce se pierd în oglinda de apă, întocmai ca o oază-n desert.

roventura 5 iunie 2021
Ediție nouă ROventura.[Sursa foto: BLC Media]

roventura 5 iunie 2021
Imagini de poveste.[Sursa foto: BLC Media]

Citeste si: Duminică, începând cu ora 12.00, la Radio Impuls, la emisiunea "Invitatul de 12", o întrevedere memorabilă între Cosmin Cernat și Jean Gavril: „Vreau să fac din relația asta un model...”

Călătorii noștri ne poarta pașii, apoi, către o altă descoperire: Valu lui Traian. Oaza de relaxare din inima pădurii de stejari de la Valu lui Traian ne întâmpină cu brațele deschise, cu mesele întinse dar și cu o selecție de vinuri de pe dealurile Dobrogei.

Iată că Dobrogea câștigă teren în lupta pentru atragerea iubitorilor de turism oenologic, mai ales că Dumnezeu a fost foarte darnic cu aceste meleaguri.

roventura 5 iunie 2021
Emisiunea Roventura.[Sursa foto: BLC Media]

roventura 5 iunie 2021
Emisiuni Kanal D.[Sursa foto: BLC Media]

roventura 5 iunie 2021
Roventura de la ora 15.00.[Sursa foto: BLC Media]

Citeste si: Sâmbăta aceasta, de la ora 15:00, în ”ROventura”- O nouă călătorie fabuloasă în Bucovina, pe crestele Călimanilor

Nu ratați sâmbăta aceasta, de la ora 15:00, o nouă editie “ROventura”, cu George Mihai și Andreea Străvoiu, la Kanal D.

Citeste si: ROventura: Andreea si George Mihai, peripetie incredibila in drum spre Prahova!


Abonează-te pe


Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si