Sâmbăta aceasta, de la ora 15:00, în ”ROventura” - Cerna, loc de poveste și de povestit

Sâmbătă, de la ora 15:00, la Kanal D, ”ROventura” ne poartă pașii în Oltenia de sub Munte, cunoscută drept Raiul tradițiilor mioritice. George Mihai și Andreea Străvoiu merg la Vaideeni, în Vâlcea, unde vor descoperi povestea ciobanilor strămutați aici din Mărginimea Sibiului. Tot sâmbătă, prin intermediul ”ROventura”, facem cunoștință și cu tinerii care se străduiesc să păstreze intacte tradițiile locului și să readucă strălucirea satului românesc.

Georgiana Balaban, vineri 09 aprilie 2021 , 16:15

roventura sâmbătă kanal d
Emisiunea Roventura la Kanal D.[Sursa foto: Captură KANAL D]
DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

In articol:

La Stâna Vaideeni, câteva sute de familii, urmași ai ciobanilor din Mărginime, ce și-au găsit refugiu la poalele munților Căpățânii, acum mai bine de șapte secole deja, trăiesc după rânduiala locului și păstrează încă tradiția păstoritului, dar și obiceiurile culinare.

roventura sâmbătă kanal d
Emisiuni Kanal D.[Sursa foto: Captură KANAL D]

roventura sâmbătă kanal d
Imagini de la stâna Vaideeni.[Sursa foto: Captură KANAL D]

roventura sâmbătă kanal d
Miei la stâna Vaideeni.[Sursa foto: Captură KANAL D]

Citeste si: Sâmbăta aceasta, de la ora 15:00, în ”ROventura”, Bucovina, ținutul gospodarilor

roventura sâmbătă kanal d
Imagini de la Cerna.[Sursa foto: Captură KANAL D]

roventura sâmbătă kanal d
Roventura de la ora 15.00.[Sursa foto: Captură KANAL D]

roventura sâmbătă kanal d
Imagini de la stâna din Cerna.[Sursa foto: Captură KANAL D]

Citeste

si: ”Survivor Romania” a poziționat Kanal D pe primul loc, vineri seară, pe toate categoriile de public monitorizate

Aici aflăm istoria păstoritului dar vom gusta și din minunățiile brânzeturilor produse la stână. Călătorii noștri își continuă drumul, apoi, către Cerna, ultimul sat din Vaideeni, unde ne vor împărăși tainele olăritului cu ajutorul lui Nea Mihai, un olar desăvârșit, cel mai potrivit să ne îndrume pașii în tainele meșteșugului.

roventura sâmbătă kanal d
Emisiuni Kanal D.[Sursa foto: Captură KANAL D]

Emisiuni de poveste, doar la Kanal D

Farmecul locului ni se dezvăluie și mai amănunțit, odată ce-l întâlnim pe Adrian, omul care a pus satul pe harta turistică a României, îndeosebi prin festivalul sculptorilor cu drujba, pe care îl organizează, în fiecare an, aici, la pensiunea din Cerna.

roventura sâmbătă kanal d
Stâna Vaideeni - Cerna.[Sursa foto: Captură KANAL D]

Citeste si: Sâmbăta aceasta, de la ora 15:00, la ”ROventura”, Incursiune în lumea fermecătoare a satului maramureșean

roventura sâmbătă kanal d
Stâna de la Vaideeni,[Sursa foto: Captură KANAL D]

Natura virgină

și oamenii de poveste se completează armonios în locul acesta, de basm. Cerna ni se prezintă astăzi ca o adevărată oază turistică, cu toate atracțiile ei, iar festivalul carverilor adună laolaltă o sumedenie de oameni asemenea lui Edi Schneider, un artist rebel al zilelor noastre.

Citeste si: Sâmbăta aceasta, de la ora 15:00, în ”ROventura”- Cerna, loc de poveste și de povestit

Nu ratați ”ROventura”, sâmbăta aceasta, de la ora 15:00, cu George Mihai și Andreea Străvoiu, gazdele emisiunii, la Kanal D.

Citeste si: Locuri de poveste, povești cu tâlc și bucate gustoase într-o nouă ediție „ROventura”, sâmbătă, începând cu ora 15.00, la Kanal D!


Abonează-te pe

Partenerii nostri
kanald.ro
Harun din serialul "Hercai", poveste intensa de iubire alaturi de una... Harun din serialul "Hercai", poveste intensa de iubire alaturi de una dintre cele mai frumoase si talentate actrite din Turcia! Iata cine i-a cucerit inima carismaticului Ahmet Kayakesen!
spotmedia.ro
În „locuințele pentru tineri” cu chirii modice din centrul Capitalei stau (foști)... În „locuințele pentru tineri” cu chirii modice din centrul Capitalei stau (foști) angajați ai Primăriei Sectorului 1, cu salarii de peste 5.000 de lei
spotmedia.ro
Bucureștenii plătesc lunar aproape 6,5 milioane de euro pentru salariile angajaților... Bucureștenii plătesc lunar aproape 6,5 milioane de euro pentru salariile angajaților din cele 7 primării din Capitală. Unde se duc cei mai mulți bani
b1.ro
Veste de ultimă oră despre Oana Sârbu! (FOTO) Veste de ultimă oră despre Oana Sârbu! (FOTO)
infoactual.ro
Fosta soție a lui Elvis Presley arată ca o mumie! Operațiile estetice au desfigurat-o Fosta soție a lui Elvis Presley arată ca o mumie! Operațiile estetice au desfigurat-o
infoactual.ro
12 mai, sărbătoare cu cruce albastră! Orice bun creștin trebuie să știe asta 12 mai, sărbătoare cu cruce albastră! Orice bun creștin trebuie să știe asta
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si