Duminica aceasta, de la ora 14:30, la “Asta-i România!”- Urși după gratii, oameni după … bani

Duminica aceasta, de la ora 14:30, emisiunea “Asta-i România!” ne prezintă povestea cutremurătoare a doi urși condamnați la chin care pare fără sfârșit. Totul se întâmplă lângă Arad, locul unde, de 30 de ani, un bărbat înmulțește urșii că să-i vândă apoi pe mii de euro, în țară sau în străinătate. Ani la rând au cautat autoritatile responsabile dovezi din care să reiasă că animalele ținute în cuști minuscule sunt chinuite, însă fără rezultat.

Author: Georgiana Balaban vineri 02 aprilie 2021 , 15:24

emisiunea asta-i România 4 aprilie 2021
Emisiunea Asta-i România.[Sursa foto: Captură KANAL D]
DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

In articol:

Echipa “Asta-i România!” merge să afle și să ne prezinte întreaga poveste în comuna Fîntînele, județul Arad. Aici, la marginea satului, la distanță mică de casele oamenilor, un bărbat are propria lui o crescătorie ilegală de urși, și nu de ieri de azi, ci de 30 ani! Totul a început în anul 1992 atunci când băprbatul a

cumpărat un mascul și o femelă de la grădina zoologică din Brașov. Urșii au fost împerecheați în captivitate, iar puii lor, născuți ulterior, ar fi fost vânduți pe mii de euro. Astăzi, în cușca suprapusă, bine ascunsă de vegetație, trăiesc doi urși, puiul și mama, o femela care are 30 de ani de viață și tot atâția de captivitate.

emisiunea asta-i România 4 aprilie 2021
Emisiuni Kanal D.[Sursa foto: Captură KANAL D]

Citeste si: ROventura ajunge sambata pe plaiuri moldave, la Targu Ocna

emisiunea asta-i România 4 aprilie 2021
Asta-i România la Kanal D.[Sursa foto: Captură KANAL D]

Citeste si: Duminica aceasta, de la ora 14:30, la “Asta-i Romania!”. David Oancea, românul care îi uimește pe americani!

Asta-i România la Kanal D

“Ursul care are 30 de ani, a trăit acolo (în cușcă – n.r.) toată viața lui; nu a văzut un pom, un fir de iarbă. Nu a văzut absolut nimic. Sus stă masculul, jos femela. Când vrea să-i împerecheze îi pune împreună, și după aceea vinde puii, pe internet, prin prieteni, prin cunoștiințe. (…) Cuștile astea… dacă au 4-5 metri pătrați e mult. (…) Un urs, conform directivelor europene are nevoie 500 de metri, până la 700 de metri pătrați. (…) Nimeni nu vrea să ia poziție și să confiște acești urși și să-i ducă într-un sanctuar”, spune Cristina Lapis, președintele Asociației “Milioane de prieteni”.

emisiunea asta-i România 4 aprilie 2021
Prezentatorul TV Mihai Ghiță.[Sursa foto: Captură KANAL D]

Cazul de la Arad este deja cunoscut în țară, dar și în afară, după ce o echipă de jurnaliști francezi a venit și negociat cumpărarea unui pui de urs pe 6 000 de Euro.

Citeste si: Duminica aceasta, de la ora 14:30, la ”Asta-i Romania!”. Anchetă exclusivă în cazul preotului Marian Ene

Nu ratați o ediție inedită “Asta-i România!”, duminică, de la ora 14:30, emisiune magazin prezentată de Mihai Ghiță, la Kanal D.

Citeste si: Duminica aceasta, de la ora 14:30, la “Asta-i România!”, urși după gratii, oameni după… bani!

Citeste si: Survivor România 2 aprilie! Daniel Pavel face anunțul neașteptat despre Jador înainte de joc: „Un membru al echipei Faimoșilor...”


Abonează-te pe


Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si